Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ: «Στόχος μας οι ηγέτες του ΡΚΚ»



Ο Τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Necdet Özel δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου  πως ο τουρκικός Στρατός έχει εντείνει τις προσπάθειές του για να συλλάβει τους ηγέτες του PKK.


«Είναι αρκετά καλά προστατευμένοι και συχνά αλλάζουν τοποθεσία.
Προσπαθούμε να τους εξουδετερώσουμε» δήλωσε ο Ozel.

Ο αρχηγός του τουρκικού επιτελείου δήλωσε ακόμη πως το ΡΚΚ βλέπει το 2012 ως την αποφασιστική χρονιά με αποτέλεσμα να έχει εντείνει τις προσπάθειές του παίρνοντας ρίσκα αλλά «δεν θα πετύχουν σε αυτό», συμπλήρωσε..

Ο OZel δήλωσε ακόμη πως  110 (113 για την ακρίβεια) Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2012 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ ενώ από την πλευρά των Κούρδων ο Τούρκος στρατηγός είπε πως έχουν σκοτωθεί 427 μαχητές (τους αποκάλεσε τρομοκράτες), ενώ πρόσθεσε πως 117 έχουν παραδοθεί στις αρχές και άλλοι 54 έχουν πιαστεί ζωντανοί.

Ο Τούρκος αρχηγός του γενικού επιτελείου είπε ακόμη πως οι επιχειρήσεις εναντίον της κουρδικής ένωσης (KCK) –μιας οργάνωσης που κατά την Τουρκία καλύπτει το ΡΚΚ- ως ένα σημαντικό βήμα για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

«Πολεμώντας τους συνεργάτες των τρομοκρατών είναι το ίδιο σημαντικό σαν να πολεμάς του τρομοκράτες τους ίδιους» είπε ο Ozel.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: