Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Mισθοφόροι κατά του PKK

http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/09/5460.jpg
Το ΡΚΚ ανακάλυψε αστυνομικές ταυτότητες μισθοφόρων που επιχειρούν μαζί με τμήματα του Τουρκικού Στρατού.


Μισθοφόρους χρησιμοποιεί η Τουρκία για να αντιμετωπίσει τους μαχητές του ΡΚΚ, σύμφωνα με στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή των Κούρδων ανταρτών στις πρόσφατες μάχες στην περιοχή του Şemdinli. 

Όπως αποκαλύπτεται από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στα λάφυρα των Κούρδων ανταρτών περιλαμβάνονται αστυνομικές ταυτότητες, φύλλα μισθοδοσίας και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών που αποδεικνύουν ότι στις επιχειρήσεις του Τουρκικού Στρατού συμμετέχουν και μισθοφόροι.

Οι εκπαιδευμένοι μισθοφόροι, εκτός της μηνιαίας χρηματικής αποζημίωσης, λαμβάνουν επιδόματα κατά την ολοκλήρωση των αποστολών τους και ανάλογα με τον αριθμό εμπλοκής τους σε ένοπλες συγκρούσεις. 

Πέρα από τη βασική αμοιβή, υπάρχει και ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε περίπτωση θανάτου κατά τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με το οποίο οι πλησιέστεροι συγγενείς λαμβάνουν το ποσό 22.500 TL (περί τα €10.000). 

Το γεγονός ότι σε μερικά φύλλα μισθοδοσίας παρατηρούνται κενά σε συνδυασμό με άλλα έγγραφο που αναφέρουν ότι έχει λήξει η “θητεία” τους, δημιουργεί υποψίες για ροή μαύρου χρήματος.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα ενέκρινε πρόσφατα την αύξηση των μυστικών κονδυλίων που διαθέτει μεταξύ άλλων και για την αντιμετώπιση του κουρδικού κινήματος.

http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/09/paraliaskerlikbelgesi.jpg
Φύλλο μισθοδοσίας από τη 2ης Ταξιαρχία Καταδρομών με έδρα το Μπολού.
http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/09/523183_413249092058233_675787596_n.jpg
Η μεταφορά προσωπικών αντικειμένων αποτελεί σοβαρότατη παράλειψη σε μια ειδική επιχείρηση.

strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: