Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Εσωτερικοί υπονομευτές


Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
  Σάββας Καλεντερίδης
 
Πριν από λίγες ημέρες ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, θύματα της θλιβερής και διεφθαρμένης κομματοκρατίας, της οποίας οι ίδιοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και χαρακτηριστικό παράδειγμα, εισέβαλαν στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.


Φυσικά, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το επίπεδο ενεργητικής και κυρίως παθητικής ασφάλειας του υπουργείου, καθώς και η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισε το όλο θέμα στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, με τη δεύτερη να παραμένει απλός παρατηρητής και κρυπτόμενη πίσω από τις κουίντες, όταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσπαθούσε να αναχαιτίσει τις ορδές των εργαζομένων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μείζονα εθνικά ζητήματα, που σχετίζονται με την παραμονή της χώρας στο ευρώ και αποτελεί ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα για την αντιμετώπιση αυτής της τραγικής κατάστασης. 

Ομως, το γεγονός ότι δεν απεδόθησαν αμέσως ευθύνες σε υψηλότατο επίπεδο για το ότι δεν προστατεύθηκε και καταπατήθηκε το κεντρικό όργανο που είναι υπεύθυνο για την Εθνική Αμυνα της Ελλάδος, είναι δυνατόν να δώσει λάθος μηνύματα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς υπονομευτές της νομιμότητος και της σταθερότητος.

Οσον αφορά στους εξωτερικούς υπονομευτές, δεν είναι ανάγκη να πούμε ή να γράψουμε πολλά, αφού μια απλή αναδρομή στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδος και κυρίως στα γεγονότα που βιώνουμε αυτά τα τρία χρόνια, μπορεί να πείσει και τους πιο δύσπιστους.

Υπάρχουν όμως και οι εσωτερικοί υπονομευτές, στους οποίους έχουμε καθήκον και ευθύνη να αναφερθούμε, παρότι υπάρχει κίνδυνος να δεχτούμε βέλη εκ δεξιών και εξ ευωνύμων.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, δεν μιλούμε για συνειδητούς αλλά για εξ αντικειμένου υπονομευτές της σταθερότητος και της νομιμότητος της πατρίδας μας.

Αν δεχτούμε ότι υπάρχουν ξένες δυνάμεις οι οποίες κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, σχεδιάζοντας την αποσταθεροποίηση μιας χώρας, αυτές αναζητούν τους στρατηγικούς συμμάχους τους στην υπό αποσταθεροποίηση χώρα. 

Οι στρατηγικοί τους σύμμαχοι είναι τα στοιχεία εκείνα που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να κινητοποιηθούν και να απειλήσουν τη νομιμότητα. 

Αυτά τα στοιχεία εκμεταλλεύονται, σε τέτοιες ομάδες ή κόμματα βάζουν τους «δικούς τους ανθρώπους» και οδηγούν τα πράγματα εκεί που θα δικαιολογείται η επέμβαση για την αποκατάσταση της νομιμότητος.

Φυσικά, από την άλλη πλευρά, αυτές οι ξένες δυνάμεις θα πρέπει να έχουν τους άλλους «δικούς τους ανθρώπους», οι οποίοι ως πραξικοπηματίες ή όπως αλλιώς ονομάζονται, θα επέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη και τη νομιμότητα. 

Μόνο που όταν γίνει αυτό, η κατάσταση που θα προκύψει την επόμενη μέρα θα είναι αυτή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων και πάντως όχι του ελληνικού λαού.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά.

Ναι, η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι δραματική και η απελπισία των πολιτών έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να αντιδράσει ο κόσμος κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Ναι, το ελληνικό κράτος και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και οι πολιτικοί έχουν τεράστιες ευθύνες για το δράμα που περνά ο ελληνικός λαός, αλλά και για τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα σε εθνικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

Ναι, η οργή του κόσμου είναι δικαιολογημένη και δικαιολογημένες είναι οι αντιδράσεις ενός οικογενειάρχη που έχει να πληρωθεί έξι μήνες ή είναι άνεργος ένα και δύο χρόνια.

Ομως, ακριβώς αυτή η κατάσταση είναι που καθιστά τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς που κινητοποιούν ή είναι δυνατόν να κινητοποιήσουν τις λαϊκές μάζες ως εν δυνάμει στρατηγικούς συμμάχους ξένων δυνάμεων που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, αν δεχτούμε ότι υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις.

Εμείς απλά να πούμε ότι η εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και ως μια πρόβα για μια επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας.

Γι' αυτό, από τη μια η κυβέρνηση και από την άλλη η πεφωτισμένη (;) Αριστερά και οι μηχανισμοί επαναστατικής γυμναστικής που χρηματοδοτούνται από κόμματα και λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου, θα πρέπει να πράξουν τα δέοντα, ούτως ώστε να διατηρήσουν τη σταθερότητα στη χώρα και να μη συγκαταλεχτούν στους «στρατηγικούς συμμάχους» των άλλων.

Είθε...
www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: