Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μια ενδιαφέρουσα οπτική για τους ψευδομακεδόνες


Λάβαμε και δημοσιεύουμε ως έχει την επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φίλου του «defence-point.gr», διακεκριμένου επιστήμονα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν δημοσιεύουμε, καθώς δεν διαθέτουμε σχετική ρητή άδεια.


Περιττό να αναφερθεί ότι οι ανησυχίες του καλού μας φίλου είναι και δικές μας ανησυχίες, οι οποίες συχνά πνίγονται μέσα στην «πολιτική ορθότητα», ή μάλλον στην αγωνία να κλείσουν ορισμένα μέτωπα της χώρας, τη στιγμή που ορισμένοι φροντίζουν να ανοιχτούν ακόμα και εσωτερικά, τα οποία είναι τα πλέον επικίνδυνα.

Αυτά θα καταστήσουν τα εξωτερικά ανεξέλεγκτα και θα κληθεί η Ελλάδα να υπερασπίσει τον εαυτό της στερούμενη την αποκαλούμενη ως «εξωτερική νομιμοποίηση» της πολιτικής της, η οποία με τη σειρά της συχνά καθορίζει το αποτέλεσμα των συγκρούσεων, κάτι που δεν δείχνει να απασχολεί και πολλούς…
Ακολουθεί η επιστολή:
Αγαπητοί Κύριοι,

Σας ξαναγράφω με αφορμή τις νέες δηλώσεις Γκρουέφσκι. 

Επιμένω πάρα πολύ σε αυτό το θέμα παρά σε οποιοδήποτε άλλο θέμα είτε με την Τουρκία είτε με την Οικονομία και την ΕΕ. 

Παρά το ότι αυτό ξενίζει στην τρομερά δύσκολη εποχή που ζούμε, η αιτία για αυτό είναι πως αν η Τουρκία αποτελεί κίνδυνο για τα θαλάσσια, χερσαία και εναέρια σύνορά μας, αν η Τρόικα αποτελεί κίνδυνο για την πολιτική μας ανεξαρτησία, τα Σκόπια αποτελούν κίνδυνο σμικρύνσεως του ίδιου του Ελληνισμού σαν οντότητα.

Ειλικρινά, θα προτιμούσα έναν βόρειο γείτονα, ο οποίος ευθέως θα μας απειλούσε στρατιωτικά, αυτοί οι κύριοι όμως απειλούν τον πολιτισμό μας, απειλούν να μικρύνουν τον Ελληνισμό και αυτό εγώ το θεωρώ τον μέγιστο κίνδυνο!

Ακούμε τόσα χρόνια τώρα για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και απορώ πραγματικά τόσα χρόνια με τόσες χιλιάδες ιστορικές αναφορές για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με τόσα γράμματα από την επιστημονική κοινότητα προς ηγέτες, τα οποία εξηγούν τις ανοησίες που ισχυρίζεται η κυβέρνηση των Σκοπίων, πως ΕΝΑΣ δικός μας διπλωμάτης δεν έχει αναφέρει πουθενά πως οι κύριοι αυτοί δεν αυτοπροσδιορίζονται, αλλά προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν έναν τόπο αλλά και έναν άλλο λαό!

Απορώ πως τόσα χρόνια δεν έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη ρητορική και δεν έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα υποχωρήσουν βήμα. Δεν καταπιέζουμε εμείς αυτόν τον λαό, αυτοί μας καταπιέζουν το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό και αυτό θα έπρεπε να γίνει σαφές.

Δυστυχώς δεν ξέρω τι θα γίνει, πραγματικά δεν εμπιστεύομαι κανέναν τους, ελπίζω να μην διαπράξουν ένα τεράστιο σφάλμα, το μεγαλύτερο για μένα, λόγω των υπόλοιπων προβλημάτων.

Σας προτρέπω με όλο μου το είναι να αναδεικνύετε συνεχώς το θέμα της Μακεδονίας μας.

 Σας θυμίζω τα λόγια του Δραγούμη, «Εάν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει».
Δικός σας,
Δρ. Σ.Α.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: