Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ - Θρίλερ με ενέδρα του ΡΚΚ στο ελικόπτερο που επέβαινε το «δεξί χέρι» του Ρ.Τ. Ερντογάν



Νέες διαστάσεις παίρνει ενέδρα του ΡΚΚ σε ελικόπτερο του τουρκικού Στρατού. 


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο ανώτατοι αξιωματικοί: ο διοικητής της Στρατοχωροφυλακής Στρατηγός Μπεκίρ Καλιοντσού και ο διοικητής της 3η Μεραρχίας.

Ο στρατηγός Μπεκίρ Καλιοντσού δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι το «δεξί χέρι» του Ερντογάν σε ότι αφορά τα θέματα των ενόπλων δυνάμεων, ο άνθρωπος που ο Τούρκος πρωθυπουργός εμπιστεύεται πιο πολύ από όλους τους στρατιωτικούς αλλά και ο εμπνευστής και καθοδηγητής εξάρθρωσης  του κυκλώματος των «κεμαλικών»  από τι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και όχι μόνο.

Είναι αυτός που έκανε πρώτος γνωστό στον Ερντογάν το σχέδιο «Βαριοπούλα» των Τούρκων στρατηγών και που ενθάρρυνε τον Τούρκο πρωθυπουργό να ξεκινήσει τη δικαστική τους δίωξη.

Ο Καλιοντσού έχει βοηθήσει αποτελεσματικότατα τον Ερντογάν στον αγώνα του κατά των κεμαλιστών στρατιωτικών και είναι άνθρωπος που επηρεάζει πρόσωπα ,πράγματα και καταστάσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε πολύ μεγάλο βαθμό. 

Τυχόν δολοφονία του θα στερούσε από τον Ερντογάν το  μεγαλύτερο  στήριγμα του στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σε μια δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο για τον ίδιο.

Μόνο και μόνο το γεγονός αυτό αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το ποιος ή ποιοι κρύβονται πραγματικά από την απόπειρα αυτή καθώς σίγουρα αυτοί που έσπευσαν να αποδώσουν στο ΡΚΚ την ευθύνη για την επίθεση ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων το ελικόπτερο φέρεται να δέχθηκε πυρά χωρίς να διευκρινίζεται το είδος τους ,κατάφερε να εγκαταλείψει με ασφάλεια την περιοχή χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Η επαρχία Χακάρι κατοικείται κατά συντριπτική πλειοψηφία από Κούρδους και δεν είναι προς το παρόν δυνατό να υπάρξουν συμπεράσματα για το αν τα πυρά προήλθαν από Κούρδους ή πρόκειται για προβοκάτσια με ενδεχόμενο κίνητρο τον εκτροχιασμό της  διαδικασίας  σταδιακής αποχώρησης ανταρτών του ΡΚΚ από τη νοτιανατολική τουρκία , με προορισμό τους το Β.Ιράκ, που η κυβέρνηση Ερντογάν είχε πετύχει ως συμφωνία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: