Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

HUFFINGTON POST ''Οι Έλληνες είναι σαν τον Σίσυφο''



Για την νέα δικομματική κυβέρνηση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες πολίτες αναφέρεται η Huffington Post σε δημοσίευμα της, η οποία παρομοιάζει την ελληνική μεσαία τάξη με τον ήρωα της μυθολογίας Σίσυφο.
 
Σε κείμενο της Huffington Post, γίνεται αναφορά στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης με το δημοσίευμα να υποστηρίζει πως ο Αντώνης Σαμαράς μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και «προκειμένου να καθυστερήσει για όσο περισσότερο μπορεί τις πρόωρες εκλογές, έκανε ανασχηματισμό και έδωσε πολλά καίρια υπουργεία στο ΠΑΣΟΚ. 
 
Το ερώτημα ωστόσο παραμένει:

Θα μπορέσει αυτή η νέα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ να σώσουν τη χώρα και να την βγάλουν από την κρίση;».
 
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην ελληνική μεσαία τάξη, η οποία «έχει αναγκαστεί να ''κουβαλήσει το φορτίο σε μια πολύ ανηφορική κλίση'' για πάνω από εννιά συνεχή κύματα λιτότητας».
 
Το γεγονός αυτό, θυμίζει πολύ τον αρχαίο ελληνικό μύθου του βασιλιά Σίσυφου σημειώνεται στο άρθρο ο οποίος πέρασε μια αιωνιότητα κουβαλώντας μια γιγάντια πέτρα σε έναν λόφο και στο τέλος έπρεπε να την κατεβάσει για να την κουβαλήσει ξανά.

«Ο μέσος Ελληνας – ο οποίος είναι ένας σύγχρονος Σίσυφος- προσπαθεί να επιβιώσει σε μια χώρα η οποία βρίσκεται μέσα στη χειρότερη κρίση που έχει δημιουργηθεί από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρει η Huffington Post.
 
Παράλληλα, γίνεται λόγος και για την υπόσχεση της Τρόικα πως «η Ελλάδα θα επέστρεφε στην ανάπτυξη μετά τον πρώτο χρόνο λιτότητας. 
 
Αυτό δε συνέβη ποτέ. 
 
Στη συνέχεια το χρονοδιάγραμμα αναπροσαρμόστηκε και η ανάπτυξη θα ερχόταν το πρώτο τέταρτο του 2012. 
 
Και αυτό επίσης δεν συνέβη ποτέ.  
 
Οπως ακριβώς στο μύθο του Σίσυφου η ελληνική ''πολιορκημένη'' κυβέρνηση σήκωνε τον βράχο της λιτότητας μέχρι τον λόφο, από τρίμηνο σε τρίμηνο μόνο και μόνο για να τον δεί να πέφτει πάλι κάτω. 
 
Αλλά φαίνεται πως δεν έχουν μάθει ακόμη από τα λάθη τους. Τώρα έχουν υποσχεθεί στους Ελληνες ότι η ανάπτυξη θα έρθει το πρώτο τρίμηνο του 2014».
 
Κλείνοντας, το άρθρο αναφέρει πως έχουν γίνει πολλές «θυσίες χωρίς κανένα πλάνο», ενώ εκφράζονται επιφυλάξεις σχετικά με το εάν θα καταφέρει η νέα δικομματική κυβέρνηση να φέρει αλλαγές στην Ελλάδα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: