Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Τ-6Α Τexan II εν δράση

Έξι οπλισμένα T-6A Texan II της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στο Σχέδιο «ΙΦΙΤΟΣ», επιχειρώντας σε καθημερινή βάση από την αεροπορική βάση Δεκέλειας


To αεροσκάφος Τ-6A Texan ΙΙ αποτελεί το εκπαιδευτικό αρχικού και βασικού σταδίου κρατών με παραδοσιακά μεγάλες αεροπορικές ικανότητες και απαιτήσεις όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ελλάδα. 

Θεωρείται κορυφαίο στο είδος του και ένα από τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά παγκοσμίως, προσφέροντας αποτελεσματική εκπαίδευση και ασφάλεια στους εκπαιδευόμενους χειριστές με χαμηλό κόστος. 

Τα 20 από τα 45 συνολικά αεροσκάφη Τ-6Α της Πολεμικής Αεροπορίας διαθέτουν πρόσθετα βοηθήματα αεροναυτιλίας ενώ σε έξι υποπτερυγικούς σταθμούς μπορούν να μεταφέρουν δεξαμενές καυσίμου, κάλαθο πυροβόλου ΗΜΡ-400, κάλαθο ρουκετών LAU-68B, βόμβες γενικής χρήσης Mk-82 καθώς και εκπαιδευτικές βόμβες ΒDU-33.

Έξι οπλισμένα αεροσκάφη Τ-6Α Texan II συμμετείχαν στο Σχέδιο «ΙΦΙΤΟΣ» της Στρατιωτικής Διακλαδικής Δύναμης Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πραγματοποιώντας περιπολίες πάνω από την Αθήνα για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών (συγκεκριμένα από αιωροπτεριστές, ανεμόπτερα και τηλεκαυτευθόμενους μηχανισμούς. 

Ο ιστόποτος AviationLive παρουσιάζει κατ΄αποκλειστικότητα βίντεο από την πιστοποίηση οπλισμού και φορτίων στο ελληνικό αεροσκάφος με σειριακό αριθμό 026:



strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: