Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο Ερντογάν έκανε πίσω ανέβαλε το ταξίδι στη Γάζα ικανοποιώντας τις ΗΠΑ


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Βρήκε την - αληθοφανή - αφορμή που ήθελε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν και ανέβαλε το ταξίδι στην Γάζα,κινούμενος στην γραμμή των ΗΠΑ!


Για την αναβολή - που πίεζε από την πρώτη στιγμή η Ουάσιγκτον- η Άγκυρα επικαλέστηκε τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ και τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί.

 Η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει ότι οι δυο αυτοί λόγοι ανάγκασαν τον Ερντογάν να αναβάλει το ταξίδι του στη Γάζα το οποίο ήταν προγραμματισμένο για αυτό τον μήνα.

Η εφημερίδα θυμίζει - για να καταλάβουν την πραγματική αιτία όλοι οι αναγνώστες ...-  ότι ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, κ. Τζον Κέρυ, είχε προβάλλει αντιρρήσεις για ταξίδι του κ. Ερντογάν στη Γάζα λέγοντας ότι θα βλάψει την διαδικασία ειρήνης στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στη Ουάσιγκτον, ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η επίσκεψη ενδέχεται να λάβει χώρα τον Ιούνιο Εκανε τότε  μια ακόμη ''προσέγγιση΄΄ και πρόσθεσε ότι  πέραν της Γάζας θα περιλαμβάνει το ταξίδι και επίσκεψη  και τη Δυτική Όχθη.


<<Μπορεί και ...αιφνιδίως>>!

Μόλις πάντως κυκλοφόρησαν τα πρώτα σχόλια στην Τουρκία ότι ο κ. Ερντογαν  αναβάλει το ταξίδι ο εν πολλοίς παρορμητικός Τούρκος  Πρωθυπουργός έσπευσε να δηλώσει ότι μπορεί να επισκεφτεί ...αιφνιδίως τη Γάζα, δηλαδή ανά πάσα στιγμή. 

 «Η Γάζα είναι έτοιμη.

Δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε εξ αιτίας των γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα μας. 

Μπορούμε να επισκεφτούμε την περιοχή αιφνιδίως ανά πάσα στιγμή», δήλωσε προ ολίγου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: