Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ελεγχόμενη προσγείωση αεροχήματος Sperwer του 472 ΤΕΠΠ στη Φωκίδα



Aερόχημα Sperwer στο σύστημα εξαπόλυσης.
Για την προσεδάφισή του χρησιμοποιεί αλεξίπτωτο και τρεις αερόσακους απόσβεσης κραδασμών.


Ελεγχόμενη προσγείωση με χρήση αλεξιπτώτου σε δύσβατη περιοχή πραγματοποίησε σήμερα το πρωί Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφους (ΜΕΑ) Sperwer του 472 Τάγματος Επιτήρησης Πληροφορικής (ΤΕΠΠ) στην περιοχή Αγία Ευθυμία της Φωκίδας, όπου η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό των πέντε επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών.

Αν και οι αρμόδιες αρχές αρνούνται ότι η πτήση του αεροχήματος είχε οποιαδήποτε σχέση με την επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή του ΜΕΑ στις έρευνες μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς η ΕΛ.ΑΣ δε διαθέτει αντίστοιχα μέσα σε αντίθεση με τη διεθνή πρακτική. 

Το ΜΕΑ περισυνελλέγη και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο CH-47 Chinook στο 472 ΤΕΠΠ. 

Ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει 4 συστήματα με συνολικά 16 ΜΕΑ Sperwer, τα οποία κατανέμονται στο 472 ΤΕΠΠ με έδρα την Αθήνα και ζώνη ευθύνης την ΑΣΔΕΝ και το 473 ΤΕΠΠ  με έδρα τη Ξάνθη και ζώνη ευθύνης το Δ΄ΣΣ.

Τα ΜΕΑ Sperwer έχουν εμβέλεια 200 χιλιομέτρων, αυτονομία πτήσης 6 ωρών με ταχύτητα 140-210 χιλιομέτρων την ώρα.  

Διαθέτουν τηλεοπτική κάμερα ημέρας και κάμερα υπερύθρων, σύστημα GPS/INS για τον προσδιορισμό θέσεων με ακρίβεια καθώς και βελτιωμένες ικανότητες δορυφορικής ζεύξης για την μετάδοση εικόνας μέσω δορυφόρων σε σταθμούς εδάφους που έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων.

strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: