Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ο Ερντογάν για τη σύλληψη Έλληνα στις διαδηλώσεις


Την ώρα που η εφημερίδα Star αφήνει υπόνοιες για ξένους «πράκτορες» ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Τύνιδα της Τυνησίας, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Βόρεια Αφρική, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι επτά ξένοι που συνελήφθησαν στην πλατεία Ταξίμ, δεν είχαν διπλωματικά διαβατήρια. 




Έχουν συλληφθεί επτά ξένοι για εμπλοκή στα επεισόδια. Εξετάζουμε πως βρέθηκαν εκεί, είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας πως κανείς τους δεν είχε στην κατοχή του διπλωματικό διαβατήριο.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα στους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ, επανέλαβε ότι δε θα κάνει πίσω στην απόφασή του να χτιστεί εμπορικό κέντρο στην πλατεία Ταξίμ και να γκρεμιστεί μέρος του πάρκου Γκεζί.


Ο Ερντογάν μίλησε για «στοιχεία» που είναι υπεύθυνα για καταστροφή δημόσιας περιουσίας, τα οποία διαχώρησε από τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

«Εμείς έχουμε 21 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Δεν έχω δει κανέναν από τους οπαδούς μου στο δρόμο», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός που επιστέφει το απόγευμα στην Τουρκία και αναμένεται οι οπαδοί του να του ετοιμάσουν θερμή υποδοχή.

Ο Έλληνας φοιτητής που συνελήφθη είναι ο 25χρονος Γιώργος Ιατρίδης, που βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στην Κωνσταντινούπολη με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.
Συνελήφθη στην πλατεία Ταξίμ το βράδυ της Τρίτης, κατηγορούμενος για υποκίνηση των ταραχών.

Ο Γιώργος Ιατρίδης, σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook, είναι κάτοικος Κωνσταντινούπολης, με καταγωγή από το Ηράκλειο και έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Όπως γράφει το alexiptoto.com, του οποίου ο 25χρονος είναι διαχειριστής, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης μαζί με άλλους 10 ξένους υπήκοος από τις αρχές της Τουρκίας. 


onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: