Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Άσκηση Τούρκων στα κατεχόμενα



Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης  με την επωνυμία «Μάρτυρας ανθυπολοχαγός Caner Gönyeli»  διεξάγουν η Τουρκία και η λεγόμενη <<Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου>>, το ψευδο-κράτος του Αττίλα.


Η επαναλαμβανόμενη καθε χρόνο άσκηση ξεκίνησε με την βοήθεια που ζήτησε από τις λεγόμενες <<αρχές>. ένα επιβατηγό αεροσκάφος που βάσει του σεναρίου της άσκησης συνετρίβη στην περιοχή 101 Evler της κατεχόμενης Κερύνειας, μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση.

Στην περιοχή έσπευσε αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης των Δυνάμεων Ασφαλείας που απάντησε στο σήμα κινδύνου για βοήθεια και εντόπισε το σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο.

Στην συνέχεια στην περιοχή έσπευσαν δυο ελικόπτερα που μετέφεραν  σωστικά στρατιωτικά συνεργεία τα οποία ερεύνησαν την περιοχή και έπειτα ζήτησαν ελικόπτερο για τους τραυματίες που ήταν έξω από το αεροπλάνο.Κατέφθασαν  δυο ελικόπτερα που διαμετακόμισαν τους τραυματίες σε νοσοκομείο.

Κατά το μεταδοθέν ρεπορτάζ στην συνέχεια οι ομάδες έρευνας και διάσωσης άνοιξαν τις εισόδους του αεροπλάνου για να βοηθήσουν τους τραυματίες που βρίσκονταν μέσα.

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος με γνωστό ειδικό στρώμα που τοποθετήθηκε στην μπροστινή είσοδο ενώ από την έξοδο στο ουραίο τμήμα απομακρύνθηκαν οι τραυματίες.
Με την απομάκρυνση όλων των επιβατών από το αεροπλάνο ολοκληρώθηκε η 1η φάση της άσκησης.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο ψευδο-''Πρόεδρος'' της <<ΤΔΒΚ>> κ. Derviş Eroğlu και στρατιωτικοί.
Στην 2η φάση της άσκησης τουρκικές και τουρκοκυπριακές μονάδες έρευνας και διάσωσης αναμένεται να επέμβουν για βοήθεια μετά το σήμα κινδύνου που θα εκπέμψει  φεριμπότ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: