Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο Παπανδρέου έβγαλε ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Σχετικά με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την διακοπή λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η αλήθεια είναι, ότι η ΕΡΤ, έπρεπε να σχεδιαστεί εκ νέου προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες ενημέρωσης και τις απαιτήσεις των Ελλήνων τηλεθεατών και προσθέτως, στις ανάγκες της χώρας και την προβολή της διεθνώς.

Αυτό όμως, απαιτεί σχέδιο και βεβαίως, την αλήθεια προς την Ελληνική κοινωνία και σεβασμό προς τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση με τη σημερινή της απόφαση, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την υποκρισία και την ανευθυνότητα με την οποία πολιτεύτηκε η Νέα Δημοκρατία.

Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ -που παρέλαβε την ΕΡΤ ελλειμματική και την κατέστησε άμεσα πλεονασματική-, επιχείρησε τολμηρές τομές στην ΕΡΤ, η Νέα Δημοκρατία και ο σημερινός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αντέδρασαν με πύρινες δηλώσεις.

Αντί να συμβάλλουν, όπως είχαν χρέος, στην ουσιαστική αλλαγή της ΕΡΤ, υπονόμευσαν την όλη προσπάθεια.

Σήμερα, αντί να ζητούν συγνώμη για την στάση τους και την υποκρισία τους, μιλούν χωρίς αιδώ, για βούληση και τόλμη.

Και βεβαίως, φτάνουν στο σημείο να σπηλώνουν αδικρίτως συνειδήσεις και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Τότε, δεν θέλησαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια, σήμερα, οδηγούν την ΕΡΤ σε κλείσιμο.

Η χώρα χρειάζεται Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, που να υπηρετεί χωρίς σκοπιμότητες το δημόσιο συμφέρον, να λειτουργεί δημοκρατικά και παράλληλα, να αναδεικνύει την σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών, με σεβασμό στους κανόνες της ουσιαστικής ενημέρωσης και της δεοντολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα για το σύνολο της κοινωνίας, όπως και τις ανάγκες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και των ακριτικών περιοχών της χώρας.

Η διασφάλιση αυτής της αποστολής, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δρομολογείται με σχεδιασμούς παρασκηνίου, με στόχους μικροπολιτικούς και βεβαίως, με ενέργειες που επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία”.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: