Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Γιατί οι εξεγέρσεις στην Τουρκία φοβίζουν την κυβέρνηση

Οι βίαιες εξεγέρσεις στην Τουρκία τρομάζουν το Μαξίμου, καθώς ο «αδιαφιλονίκητος» ηγέτης Ερντογάν αρχίζει να αμφισβητείται. 
 
Και μαζί με αυτόν αμφισβητείται και το περίφημο «οικονομικό θαύμα» που πέτυχε στην Τουρκία. 


Όταν η συζήτηση ξεφεύγει από τους αριθμούς και πηγαίνει στους ανθρώπους, τότε τα πράγματα για την πραγματική οικονομία είναι μελανότερα απ' ό,τι εμφανίζονται. 

Οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν, αλλά τελικά οι άνθρωποι δυστυχούν...

Ο Σαμαράς έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Τουρκία. Γιατί, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, οι κρίσεις είθισται να είναι εξαγώγιμο προϊόν... 

Ο λαός της Ελλάδας και της Τουρκίας μπορεί να μην μοιράζονται τα ίδια προβλήματα, έχουν όμως τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον. 

Στην Τουρκία οι πολίτες αγωνίζονται για μεγαλύτερο εκδημοκρατισμό, ενώ στη χώρα μας οι Έλληνες ανησυχούν σοβαρά ότι οι ελπίδες που τους δίνονται, είναι πολύ πιθανό να αποδειχθούν ψεύτικες.

Η ελληνική πολιτική ηγεσία διαχρονικά, και ειδικά η σημερινή, έχει εκθειάσει ουκ ολίγες φορές το πρότυπο της διακυβέρνησης Ερντογάν. 

Σήμερα λοιπόν είναι λογικό να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού οι διαδηλώσεις στην Τουρκία αποκαλύπτουν το «άλλο πρόσωπο» του Ερντογάν, αυτό που συχνά αποσιωπούν τα Μέσα Ενημέρωσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει κάθε λόγο να προβληματίζεται από τις τουρκικές εξελίξεις, καθώς τα πλάνα από τον περιχαρή Έλληνα πρωθυπουργό δίπλα στον «Οθωμανό Σουλτάνο» Ερντογάν -όπως τον περιγράφουν οι Financial Times- κάποιοι μπορεί να θέλουν να ξεχαστούν στο μέλλον...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: