Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Eρντογάν:"Ήθελαν να με ανατρέψουν όπως τον Μεντερές"



  MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα γεγονότα στην πλατεία Ταξίμ και σε όλη την Τουρκία τα παρομοιάζει με αυτα που συνέβησαν πριν το πραξικόπημα του 1960 και του 1980 και ουσιαστικά υποστήριξε πως όλα ήταν μια προσπάθεια ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης.



«Αυτά που συνέβησαν τώρα είναι, σαν τις προβοκάτσιες πριν το στρατιωτικό πραξικόπημα της 27ης Μαϊου του 1960, είναι σαν τα επεισόδια πριν το πραξικόπημα του 1980. Όμως όσοι σχεδίασαν κάτι παρόμοιο τώρα βρήκαν μπροστά τους το τείχος του λαού» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

« Ο λαός αυτός δεν ξέχασε το 1960 και τον Μεντερές, ο λαός αυτός δεν ξέχασε τον Τουργκούτ Οζάλ , ο λαός δεν ξέχασε την 28η Φεβρουαρίου και τον Νετζμετίν Ερμπακάν» τόνισε ο Ερντογάν.
« Ο λαός μου θα ζητήσει το λογαριασμό για τις προβοκάτσιες αυτές μετά από 7 μήνες στις εκλογές» ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του υποστήριξε πως στόχος των διαδηλώσεων εκτός από την κυβέρνηση ήταν και η οικονομία. « Υπήρξε σχέδιο εκφοβισμού των επενδυτών. Όλα έγιναν με τη στήριξη και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό.

Ο διεθνής Τύπος ενημερώθηκε λανθασμένα, Υπήρξε μια συστηματική επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Αυτή δεν ήταν μια προσπάθεια δημοκρατικής διεκδίκησης.»
Ο τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε τους διαδηλωτές της πλατείας Γκεζί να σταματήσουν με ήρεμο τρόπο τις διεκδικήσεις τους και έδωσε σημάδια πως θα ακουστούν κάποια από τα αιτήματα τους.


www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: