Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τι συζήτησε για τις φρεγάτες Fremm ο Παναγιωτόπουλος στο Παρίσι


Όλα τα θέματα διμερούς Αμυντικής και Στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Παρίσι, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας Ζαν Υβ Λε Ντριάν.


Ο Έλληνας Υπουργός βρέθηκε στη Γαλλική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του, στο περιεχόμενο των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της ενοικίασης από την Ελλάδα των δύο φρεγατών τύπου «FREMM», αλλά και η ενοικίαση αεροσκαφών Ναυτικής συνεργασίας τύπου «ATLANTIQUE» *** (δείτε ποια ειναι τα Breguet Atlantique κάνοντας κλικ εδω) από τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις είχαν ληφθεί στην Αθήνα, σε επίπεδο κορυφής, κατά τη συνάντηση του Γάλλου Προέδρου κ. Φρανσουά Ολάντ με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του δήλωσε:

“Κάναμε μια ευρύτατη ανασκόπηση όλων των διμερών σχέσεων σε θέματα Αμυντικής και Στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στο θέμα της ενοικίασης των δύο φρεγατών και στο θέμα της ενοικίασης επίσης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Αποφασίσαμε, μέσα στον Ιούλιο να έρθει στο Παρίσι, για επίσημη επίσκεψη - για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες- ο Αρχηγός του Ναυτικού, ο Ναύαρχος ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης και παράλληλα να προχωρήσουν οι εργασίες της Μεικτής Επιτροπής μεταξύ των δύο Υπουργείων, που θα επιληφθεί αυτών των θεμάτων, των σχετικών λεπτομερειών αλλά και άλλων θεμάτων διμερούς ενδιαφέροντος”.

Βέβαια για να προχωρήσουν οι εργασίες της μεικτής επιτροπής που ανέφερε ο κ.Παναγιωτόπουλος θα πρέπει πρώτα να συσταθεί.

*** (δείτε ποια ειναι τα Breguet Atlantique κάνοντας κλικ εδω)
www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: