Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μύθοι και αλήθειες για τους S-300



Μύθοι και αλήθειες για τουςS-300
Λένε ότι «σε θέση μάχης βρέθηκαν οι πύραυλοι S-300 που διαθέτει η χώρα μας την περασμένη εβδομάδα».



"Μούφα".


Τα εξελιγμένα ραντάρ που διαθέτουν "κλείδωσαν" εναέριους "εχθρικούς  στόχουs και στοχοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν στο Αιγαίο.


Το εν λόγω σύστημα, το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο στην Κρήτη, συμμετείχε από την προπερασμένη Δευτέρα έως και της 7Ιουνίου στη διακλαδική άσκηση «Hνioxos 2013», που γινόταν σε συνδυασμό με τη ναυτική άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού. 


Βέβαια, κάθε φορά που τίθεται σε επιχειρησιακή δράση το ρωσικό αυτό πυραυλικό σύστημα ενοχλείται το NATO και πάντα εκφράζει προφορικά τη δυσαρέσκεια του σε ανώτατο επίπεδο.
 

Ωστόσο, οι S-300 θεωρούνται ότι αποτελούν ένα οπλικό σύστημα που δίδει μεγάλη υπεροχή στην αεράμυνα της χώρας μας, καθώς είναι άγνωστο στous Τούρκους.

Nα σημειωθεί ότι και το ΤελΑβίΒ είχε ζητήσει πριν από μερικά χρόνια να συμμετάσχουν και οι ελληνικές πυροβολαρχίες S-300 σε κοινή αεροπορική άσκηση αλλά για ευνόητους λόγους είχαμε απορρίψει το αίτημα αυτό.


Επί της ουσίας  πάντως και για την ώρα δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν διότι αναγνωρίζουν όλα τα *συμμαχικά"αεροπλάνα ως εχθρικούς στόχους και οι Ρώσοι δεν αλλάζουν το λογισμικό. 


Το αν προσπαθούν κάποιοι τρελοί Έλληνες να εγκαταστήσουν άλλο λογισμικό είναι άλλο θέμα. 


Το ΓΕΕΘΑ επιθυμεί να μη γίνει γνωστή η ισχύς του εν λόγω πυραυλικού συστήματος  και να μην καταγραφούν στοιχεία του, που σε «δεύτερη ανάγνωση» θα μπορούν να εντοπιστούν έτσι τρόποι αντιμετώπισης του. 


Πάντως η άσκηση προέβλεπε τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών, ναυτικών δυνάμεων και μονάδων του Στρατού Ξηράς


Νέα Κρήτη, 12/06/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: