Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αεροναυτική άσκηση νότια της Κύπρου με συμμετοχή Ισραηλινών και Ελληνικών Μαχητικών ! (video)



Μεγάλη αεροναυτική άσκηση του Ισραήλ νοτίως της Κύπρου
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αεροναυτική άσκηση του Ισραήλ, στα νότια της Κύπρου.

Στρατιωτικές δυνάμεις της Κυπριακής  Δημοκρατίας θα λάβουν μέρος στο τελευταίο μέρος της άσκησης !
 
 Μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή Ελληνικών και Ισραηλίτικων μαχητικών βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το πρωί πάνω από τα διεθνή ύδατα, Νότια της Κύπρου, εντός του Χώρου Ελέγχου Πτήσεων της Λευκωσίας, της Αθήνας και του Τελ-αβίβ.
 
 
Το σενάριο προβλέπει προσβολή θαλάσσιων στόχων, εμπλοκή των αεροσκαφών σε αερομαχίες και τον ανεφοδιασμό τους εν πτήσει, στο τρίγωνο μεταξύ Κύπρου – Κρήτης και Καστελόριζου. 
 
 Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 του μηνός το θέατρο των ασκήσεων θα μεταφερθεί εντός του Κυπριακού Εναέριου Χώρου και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Πάφου, όπου με τη ενεργώ συμμετοχή και της Εθνικής Φρουράς θα πραγματοποιηθεί και άσκηση Έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με αεροναυτικές δυνάμεις του Ισραήλ. 
 
Πηγή από Υπουργείο Αμυνας, με την οποία επικοινώνησε ο ΑΝΤ1, όχι μόνο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, αλλά ενέταξε την πραγματοποίηση των ασκήσεων στους σχεδιασμούς που έχουν εκπονηθεί από τα επιτελεία και των τριών χωρών. 
 
 Όπως μάλιστα εγκύρως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 της Κύπρου  στις αμέσως επόμενες εβδομάδες οι ένοπλες δυνάμεις Κύπρου και Ισραήλ θα συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση εντός της επικράτειας του Ισραήλ.

Επιστέγασμα της τριμερούς συνεργασίας θα αποτελέσει η πραγματοποίηση τον Σεπτέμβριο κοινής Αεροναυτικής άσκησης ευρείας κλίμακας, με τη συμμετοχή της Ελλάδας της Κύπρου και του Ισραήλ.
 
 Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν απάντηση στα τουρκικά γυμνάσια και τις απειλές κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Κύπρου όσο της Ελλάδας και του Ισραήλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: