Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ZUBR ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 4/13» Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την σημερινή αιφνιδιαστική άσκηση του ΓΕΕΘΑ


Με αστραπιαία ταχύτητα αντέδρασε η ελληνική «Δύναμη Δ» στην εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου για την πραγματοποίηση αιφνιδιαστικής άσκησης  «εν μέσω νυκτός» .


Η άσκηση αφορούσε την ανακατάληψη βραχονησίδας και σε αυτή μετείχε μέρος της επονομαζόμενης  δύναμης «Δ»  της δύναμης ταχείας αντίδρασης που είναι επιφορτισμένη με την  άμεση επέμβαση οπουδήποτε στο Αιγαίο για την ανακατάληψη Εθνικού εδάφους.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της άσκησης ήταν η συμμετοχή και των δύο Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς Zubr των  L-180 «Κεφαλληνία» και  L-182 «Κέρκυρα» τα οποία βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.  

Η χρησιμοποίηση των Zubr αποδεικνύει πόσο χρήσιμα είναι τα συγκεκριμένα σκάφη για την άμεση επέμβαση με τη μεταφορά δυνάμεων σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγιακού χώρου όπου μπορεί να έχει ξεσπάσει κρίση.

Τόσο το ΠΝ όσο και οι Πεζοναύτες είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοση των ΠΤΜ γεγονός που αποδεικνύει πόσο εγκληματικά λάθος και χωρίς ουσιαστικό λόγο ήταν η πρόωρη απόσυρση δύο εξ αυτών των  L-181 «Ιθάκη» και  L-183 «Ζάκυνθος» και τώρα αναζητείται τρόπος για την επανεργοποίηση τουλάχιστον ενός εξ αυτών. 

Έτσι  ένα εκ των «Ιθάκη» ή «Ζάκυνθος» πρόκειται να γίνουν πάλι επιχειρησιακά και αυτό εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα. 

Η ενίσχυση όμως της «Δύναμης Δ» ακόμη και με ένα επιπλέον Zubr είναι απόλυτα κρίσιμης και ζωτικής σημασίας για την ίδια την ίδια την δύναμη, όπως εκτιμούν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ.

Και η επίδειξη και των δύο επιχειρησιακών Zubr στην σημερινή άσκηση μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί…





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: