Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Το αλαλούμ με την Κύπρο συνεχίζεται, 40 χρόνια μετά!

attilas
Ήταν 20 Ιουλίου του 1974.
Η μέρα που ο χρόνος για την Κύπρο σταματά.
Ώρα 05:30 το πρωί.
Οι σειρήνες πολέμου ηχούν σε ολόκληρο το νησί.
Ήταν μόλις πέντε ημέρες μετά το πραξικόπημα που έγινε στην μεγαλόνησο και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισβάλλουν για να φέρουν…την ειρήνη όπως είπαν!


Βρήκαν δηλαδή την αφορμή που έψαχναν για χρόνια για να καταλάβουν την Κύπρο.

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιουλίου του 1974. 40 χρόνια από τότε που το ελλαδικό κράτος δεν βοήθησε – όσο έπρεπε και όπως μπορούσε- την Κύπρο στην ώρα της μεγάλης της ανάγκης. 40 χρόνια έχουν περάσει. 

Και για κάποιον περίεργο λόγο, 40 χρόνια μετά ο φάκελος της Κύπρου παραμένει κλειστός. 40 χρόνια μετά κανείς δεν επιτρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, για το τι πραγματικά συνέβη εκείνες τις ημέρες, παρά αφήνονται διάφορες φήμες να κυκλοφορούν, προκειμένου να προστατεύονται τα πρόσωπα αυτών που τότε αλλά και μετά είχαν έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο.


Πολλές φορές στο παρελθόν ελληνικά κόμματα έχουν ζητήσει να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου.

Το είχε κάνει ο ΛΑΟΣ όταν ήταν στην Βουλή.

Τώρα το έκαναν ξανά, τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και η Χρυσή Αυγή με την αφορμή της συμπλήρωσης 40 ετών από την εισβολή του Αττίλα στη Μεγαλόνησο.

Ο κ. Καμμένος αναφέρει στη δήλωσή του:
«Πέρασαν 40 χρόνια από το πραξικόπημα, την τουρκική εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο, συμπληρώθηκαν 40 χρόνια εγκληματικής σιωπής. 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε από τη συγκυβέρνηση να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και να δοθούν στη δημοσιότητα τα αρχεία της ελληνικής Βουλής, όπως ζήτησε και η Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να έχει ως πηγή πληροφόρησης τα αρχεία ξένων κυβερνήσεων, όπως του State Department και του Foreign Office, για τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εθνική υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα τα αρχεία, ώστε να μάθουν οι Έλληνες την αλήθεια για το ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι της μεγαλύτερης ελληνικής τραγωδίας, ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν τιμωρήθηκε, ποιες είναι οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων των εμπλεκομένων χωρών, τι συνέβη με τους αγνοούμενους, γιατί οι Έλληνες πεσόντες και τραυματίες δεν αναγνωρίστηκαν ως θύματα πολέμου».

Η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να ανοίξει τώρα ο φάκελος της Κύπρου. Παρά τα επίσημα και πιεστικά αιτήματά μας, η Βουλή κρατά κρυμμένα όλα τα στοιχεία για αυτή τη μείζονα εθνική υπόθεση. 

Η προδοσία της Κύπρου παραμένει το πιο σκοτεινό μυστικό της μεταπολίτευσης και βαραίνει το καθεστώς που και σήμερα συνεχίζει να προδίδει τη χώρα. 

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες της ΕΛΔΥΚ, της Εθνικής Φρουράς, της Α’ Μοίρας Καταδρομών και σε όλους τους μαχητές που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία και την Ένωση».

Μάλιστα σε κείμενο του νεοεκλεγέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριου Συναδινού που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος τονίζεται ανάμεσα σε άλλα:

“Η προδοσία ήταν τόσο καλά στημένη που ακόμα κι όταν το καθεστώς Ιωαννίδη κατέρρευσε και η υποτιθέμενη δημοκρατία επανήλθε μέσω του Καραμανλή το σχέδιο διχοτόμησης του νησιού συνεχίστηκε απρόσκοπτα... 

Κι αυτό γιατί το σχέδιο ήταν στημένο από καιρό και συμμετείχαν σε αυτό σχεδόν όλες οι προδοτικές πολιτικές δυνάμεις Ελλάδας, ΗΠΑ κι Ευρώπης! 

Όμως, δε συμμετείχαν στην προδοσία τα παλικάρια της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ που πολέμησαν με νύχια και δόντια μαζί με τους Ελλαδίτες καταδρομείς που έφτασαν στο νησί με τα Νοράτλας...

Έτσι πολλές φορές βρέθηκαν να έχουν ανακαταλάβει εδάφη με σκληρό αγώνα και αίμα από τους Τούρκους και να δέχονται περίεργες εντολές απαγκίστρωσης και υποχώρησης! 

Ήταν 20 Ιουλίου 1974, όταν σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, με την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και Ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στις βόρειες ακτές της Κύπρου. 

Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι.”

Και το αλαλούμ συνεχίζεται
Θα περίμενε κανείς ότι 40 χρόνια μετά οι κακές εμπειρίες του παρελθόντος θα είχαν βάλει μυαλό στους σύγχρονους πολιτικούς.
Από ό,τι φαίνεται όμως αυτό δεν συμβαίνει. 

Απόδειξη τα όσα έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών του Ευάγγελου Βενιζέλου και την κυπριακή πλευρά, με την κύπρια ευρωβουλευτή Θεοχάρους.

Η αντιπαράθεση αυτή μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Ελένης Θεοχάρους έχει ήδη πάει αρκετά μακριά και έχει πάρει μεγάλη έκταση με δηλώσεις και από τις δύο πλευρές.

Το ζήτημα μάλιστα αυτό έφερε στην ελληνική Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης σε επίκαιρη ερώτηση. 

Στην οποία μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απάντησε ο ίδιος, αλλά έστειλε ένα έγγραφο. 

Στο οποίο προσπάθησε να ρίξει τις... ευθύνες για τα όσα έχουν γίνει σε “κύκλους που θέλουν την συνεργασία της ΝΔ με την ακροδεξιά”!

Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα.  

Στην ερώτηση αυτή, ο κ. Κακλαμάνης είχε καταγγείλει ότι η ηγεσία του ΥΠΕΞ στην Αθήνα ακολουθεί πλέον νέα διπλωματικά ήθη, μιλούσε για ολισθήματα σε θέματα που δύνανται να δημιουργήσουν προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις αλλά και στην εθνική ασφάλεια της χώρας και τόνιζε ότι «το να φτάσουμε στο σημείο ως υπουργείο Εξωτερικών της μητέρας- πατρίδας να απαιτήσουμε από τη Λευκωσία να συνετίσει μια ευρωβουλευτή μέσω μιας ρηματικής διακοίνωσης, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε μια εποχή που κανείς δεν θέλει να θυμάται».

Ανάμεσα στα ερωτήματα που έθετε ο Νικήτας Κακλαμάνης στον υπουργό Εξωτερικών ήταν και το αν έδρασε σε συνεννόηση με τον φυσικό του προϊστάμενο ή κινήθηκε αυτοβούλως. 

Ο κ. Βενιζέλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται στην αναπαραγωγή από μικρούς κύκλους, της περίεργης θεωρίας περί αποκλίσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, στο πλαίσιο αυτού του πολιτικού παιχνιδιού.

Λες και οι δημόσιες δηλώσεις της Κύπριας ευρωβουλευτού είναι “μικροί κύκλοι”.

Και απαντά ο Βενιζέλος: «Από το κείμενο της ερώτησης του κ. βουλευτή προκύπτει και η αναπαραγωγή της περίεργης θεωρίας περί αποκλίσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών στα θέματα αυτά.

Δημοσιογραφικά, αυτή αναπαράγεται από μικρούς κύκλους που δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τη συνεργασία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και δηλώνουν την προτίμησή τους σε μια συνεργασία ΝΔ και διαφόρων εκδοχών της ακροδεξιάς. 

Είναι αδιανόητο ότι κάποιοι εμπλέκουν σε αυτό το πολιτικό παιχνίδι και την εξωτερική πολιτική της χώρας» απαντά ο υπουργός Εξωτερικών στο απαντητικό έγγραφο προς τον κ. Κακλαμάνη.

Το καταλάβατε;
Η Κύπρια ευρωβουλευτής κάνει τα όσα κάνει για να... παίξει εσωκομματικά στην ΝΔ. Τόσο απλά τα πράγματα!
Δημήτρης Παπαγεωργίου
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: