Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πυρπολητής 6/14: Worst Case Scenario - Αναχαίτιση τουρκικής προέλασης στο Στρυμόνα

hummer

ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΤΑΧΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΑ

Σε άσκηση αναχαίτισης ενδεχόμενης τουρκικής προέλασης στην έσχατη γραμμή άμυνας, στη γέφυρα του Στρυμόνα, προχώρησαν πριν από λίγη ώρα Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού και συγκεκριμένα μονάδα από τη Ρεντίνα.

Αποστολή τους, σύμφωνα με τον «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ 6/14» που διέταξε σήμερα το πρωί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ήταν να ανακαταλάβουν την περιοχή γύρω από τη γέφυρα, η οποία είχε προηγουμένως καταληφθεί κατόπιν «εχθρικής» ενέργειας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση που διεξήχθη στην περιοχή Νέων Κερδυλίων, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης "Δέλτα" του βορείου τομέα και συγκεκριμένα έλαβε μέρος μονάδα Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού από τη Ρεντίνα, με τη χρήση οχημάτων Hummer και αεροπορική υποστήριξη-κάλυψη
  
Πρόκειται για ένα στρατηγικό σημείο, καθώς η γέφυρα του Στρυμόνα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας πριν από τη Θεσσαλονίκη. Αν ο «εχθρός» φθάσει στο σημείο αυτό σημαίνει πώς όλα τα αμυντικά σχέδια έχουν καταρρεύσει και… έχετε γεια.


Είναι σαφώς ένα εφιαλτικό σενάριο να έχουν καταφέρει να φτάσουν στο Στρυμόνα εχθρικές δυνάμεις, περνώντας τον Έβρο και το Νέστο και να έχουν καταλάβει τη γέφυρα του Στρυμόνα, αλλά καλό είναι να είμαστε για όλα έτοιμοι.

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες και από τη στιγμή που ανέκυψε η εξ ανατολών απειλή από το 1955 έχουν προστεθεί και νέα στοιχεία στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που ακούουν στο όνομα αερομεταφορά δυνάμεων.


Μεγάλες δυνάμεις μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα και να προχωρήσουν στην ανακατάληψη, εν παραδείγματι της γέφυρας τους Στρυμόνα, μετά από εχθρική ενέργεια προέλασης με προγεφύρωμα.

Ευχόμαστε να μην συμβεί ποτέ, αλλά, όπως είπαμε, καλό είναι να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα.

Είναι ο δεύτερος "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ" που γίνεται σε ένα 24ωρο.

Ο πρώτος 5/14 έγινε χθές στη Θεσπρωτία με την ενεργοποίηση της Δύναμης "Δέλτα" για την αντιμετώπιση στοιχείων του UCC, τα οποία, βάσει του σεναρίου, ετοίμαζαν επιθέσεις εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν και ελικόπτερα AH-64 Apache.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: