Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Μαχητικά F-16 στην Κρήτη στέλνουν οι αμερικανοί

1ea09946_XL
Επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές συρράξεις στην Μέση Ανατολή και στα παιχνίδια κατασκοπείας του ρωσικού στόλου προκαλούν οι αμερικανοί, οι οποίοι ενισχύουν τη Βάση της Σούδας με υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-16, με ιπτάμενα τάνκερ για εναέριο ανεφοδιασμό καθώς και το κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό.


Η εξέλιξη αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της Ελλάδας σε μια περίοδο που οι συρράξεις σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Συρία και Ιράκ τείνουν να γενικευτούν και ενώ η Μόσχα δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορη για τη “βοήθεια” που θα προσφέρει η Ελλάδα στους αμερικανούς για να κατασκοπεύουν το ρωσικό στόλο που έχει προγραμματισμένες ασκήσεις στην εύφλεκτη περιοχή της Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αμερικανικά F16 θα πραγματοποιούν συνεχείς πτήσεις αλλά και βολές για ένα δεκαπενθήμερο.

 Κατά σύμπτωση πρόκειται για το επίμαχο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιεί επίσης ασκήσεις στην περιοχή και ο ρωσικός στόλος. 

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον να εμπλακεί στην αντιπαράθεση των αμερικανών με τους ρώσους ούτε και στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται στην Μέση Ανατολή.

Όταν η Γαλλία από τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες αγνοεί τις κυρώσεις και κατασκευάζει υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία για τους ρώσους δεν μπορούμε εμείς να έχουμε την πολυτέλεια να ανοίγουμε μέτωπα με τον Πούτιν ή τις αραβικές χώρες.

Ούτε ένα ευρώ ενοίκιο δεν έχουν πληρώσει

οι ΗΠΑ για την πολυτιμότερη βάση τους στον κόσμο

Η εμπλοκή της χώρας μας, σε απρόβλεπτους κινδύνους, θυμίζει, πέραν των άλλων και το ρητό….. χωρίς κέρδος κέρατα, καθώς, όπως έχει αποκαλύψει η «Kontranews», οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν την πιο σημαντική και πολύτιμη γι` αυτούς βάση, όπως θεωρείται ότι είναι η βάση της Σούδας, σε παγκόσμια κλίμακα, χωρίς επί δεκαετίες, να έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ (ή μια δραχμή παλιότερα), ως ενοίκιο, όπως συμβαίνει με όλες τις ανάλογες εγκαταστάσεις.

Είναι αδιανόητο, η χώρα μας να... βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, να διακινδυνεύει τις σχέσεις της με μια παραδοσιακά φίλη χώρα, την Ρωσία, με την οποία τη συνδέουν πολλαπλοί δεσμοί, αφού πρωταρχικός λόγος ύπαρξης της βάσης, είναι η παρακολούθηση των κινήσεων του ρωσικού στόλου, χωρίς να έχει καν οικονομικό όφελος. 

Όχι μόνο, λοιπόν, πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε εμπλοκή, αλλά είναι και μια ευκαιρία να θέσουμε, έστω και τώρα, το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Η πολεμική μηχανή των ΗΠΑ
Σύμφωνα με το «neakriti.gr» στην Κρήτη θα χτυπά από τις 9 Αυγούστου και για 15 ημέρες η καρδιά της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε το διάστημα αυτό θα βρίσκονται στην 115 πτέρυγα Μάχης στα Χανιά 18 μαχητικά αεροσκάφη F16 block 50 που έχουν ως έδρα τους την Γερμανία

Επισήμως πρόκειται για συνεκπαίδευση Αμερικανών και Ελλήνων χειριστών όπως είχε γίνει τον Φεβρουάριο και με 12 αεροσκάφη F15.

Ωστόσο η εκπαιδευτική δραστηριότητα δεν είναι τυχαία και σχετίζεται άμεσα με την πρόθεση του Αμερικανικού Πενταγώνου να αποτελέσει η Σούδα τον βασικό σταθμό εξόρμησης και παρακολούθησης του νέου ρωσικού Στόλου της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα 18 F-16 Block 50 θα προσγειωθούν στην Κρήτη την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ξεκινήσουν κοινές αποστολές air-to-air, air-to-ground και COMAO με τους Έλληνες χειριστές στις 9 Αυγούστου.

Η συνεκπαίδευση θα ολοκληρωθεί στις 23 Αυγούστου.

Την αμερικανική αποστολή απαρτίζουν συνολικά πάνω από 250 άτομα προσωπικό της Μοίρας, διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως τεχνικοί.

Ο εναέριος χώρος του Αιγαίου και ειδικά το «άνοιγμα» νότια της Κρήτης αποτελεί για τους Αμερικανούς μία πρόκληση για την εξοικείωση στη μάχη πάνω από θάλασσα, όπως άλλωστε και πάνω από έδαφος με την ιδιομορφία της Πελοποννήσου ή και της Στερεάς Ελλάδας, η οποία πιθανόν να «παίξει» στα σενάρια και τις αποστολές των αμερικανικών με τα ελληνικά αεροσκάφη.

Στην συνεκπαίδευση θα συμμετέχουν και άλλα αεροσκάφη από πολεμικές μοίρες θα συμμετέχουν σε αυτή και ιπτάμενα ραντάρ ενώ υπάρχει ενδεχόμενο οι Αμερικανοί να στείλουν στη Σούδα και ιπτάμενο τάνκερ, πιθανόν KC-135 προκειμένου να γίνει εναέριος ανεφοδιασμός από ελληνικά και αμερικανικά αεροσκάφη.

Οι αεροπορικές αποστολές θα πραγματοποιηθούν όλες ημέρα και θα πιθανόν να περιλαμβάνουν βολές με «αδρανή όπλα».

Η συνεκπαίδευση θα γίνει στο μεγαλύτερο μέρος της, στο Αιγαίο. Νότια της Κρήτης και μέχρι την ΑΟΖ της Κύπρου, στο χώρο δραστηριοποίησης του ρωσικού Στόλου ή για την ακρίβεια στα δυτικά της περιφέρειας αυτής.

Αεροσκάφη ιδίου τύπου διαθέτει και η Ελλάδα με σταθμό τους την 111 πτέρυγα Μάχης στην Νέα Αγχίαλο. 

Η ταχύτητα τους είναι 2 ΜΑΧ και η πτητική τους ικανότητα φθάνει στα 50.000 πόδια.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: