Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Απεγκλωβίζει πάνω απο 200 άτομα η «Φ/Γ Σαλαμίς» …Στο κόκκινο τα Κομάντο της «ΜΥΚ» (ανανέωση)

AAA-salamis
Πάνω από 200 άτομα απεγκλωβίζει  αυτή την ώρα η Φ/Γ Σαλαμίς  με την Ομάδα της ΜΥΚ να είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη !


Εκτός από τους  87 Έλληνες  7 Διπλωμάτες και τους  80 πολίτες που εργάζονταν σε εταιρίες στη Λιβύη οι Έλληνες Ναυτικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού απεγκλωβίζουν Κυπρίους και Κινέζους Πολίτες και Διπλωμάτες!

Τα  πλοιάρια που μεταφέρουν τους Πολίτες πάνε και έρχονται στην «Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ¨ ενώ οι Βατραχάνθρωποι της ΜΥΚ είναι κυριολεκτικά με το δάκτυλο στη Σκανδάλη ενώ σε λίγη ώρα λήγει και η προσωρινή εκεχειρία των αντιπάλων Παραστρατιωτικών Μονάδων !

Εκτιμήσεις κάνουν λόγω για την χρόνο της ολοκλήρωσης της Αποστολής περί την 01:00 τα ξημερώματα !

Η πρώτη φάση της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες, που αφορούσε τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών από την πρεσβεία στο λιμάνι ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επιβίβασης στη φρεγάτα, η οποία δεν γίνεται με φουσκωτά πλωτά μέσα που ήταν το αρχικό σχέδιο, αλλά με τη βοήθεια πλωτού μέσου του Λιβυκού Ναυτικού, για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Αναμένεται να μεταφερθούν περίπου 87 Έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων τα 7 μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, 13 Κύπριοι, 12 Βρετανοί, 79 Κινέζοι, 1 Ρωσίδα και 1 Αλβανός.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο έχουν οι Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ όταν τα πληρώματα των Φρεγατών μας λαμβάνουν μέρος σε Διεθνείς Ασκήσεις με συμμετοχή άλλων χωρών για την πολύτιμη πείρα που αποκτούν …

Να σημειωθεί ότι ούτε οι Εγγλέζοι αλλά ούτε και οι Γάλλοι μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον απεγκλωβισμό  του προσωπικού τους από τις Πρεσβείες τους ! 

Να θυμηθούμε τα εύσημα της Φρεγάτας Ψαρά απο την συμμετοχή της στην Διεθνή Άσκηση που  έλαβε χώρα στη Μεσόγειο  τους περασμένους μήνες !

Όταν ολοκληρωθεί η επιβίβαση, η φρεγάτα θα αναχωρήσει για την Ελλάδα…

Την επιχείρηση παρακολουθούν Επιτελείς απο το Θάλμο Επιχειρήσεων του Πολεμικούς μας Ναυτικού !

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: