Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Στόχος της Δύσης η εξόντωση της ηγεσίας της ISIS

west-islam

Σαφέστατη εντολή για την καταστροφή της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης ISIS έδωσε σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο ο πρωθυπουργός David Cameron στην ειδική στρατιωτική δύναμη των SAS.

Για το σκοπό αυτό πρόκειται να επανεργοποιηθεί η περίφημη Task Force Black η οποία έδρασε τα προηγούμενα χρόνια στο Ιράκ για την εξουδετέρωση των ισλαμιστών της al-Qaeda στην αραβική χώρα.

Η συγκεκριμένη δύναμη η οποία αποτελείτο από βρετανούς καταδρομείς και άνδρες της επίλεκτης αμερικανικής δύναμης Seal Team 6 της Delta Force αναλάμβανε σχεδόν κάθε βράδυ στο Ιράκ την εξουδετέρωση ηγετικών στελεχών της ισλαμιστικής οργάνωσης και αυτό όπως φαίνεται πρόκειται να πράξει για μία ακόμη φορά.


Με τη δύναμη της ISIS να αυξάνεται λόγω του τεράστιου πλούτου που έχει καταφέρει να αποσπάσει από την Συρία και το Ιράκ η μόνη λύση που απομένει για την εξουδετέρωση της ισλαμιστικής οργάνωσης σύμφωνα με τους δυτικούς είναι η δολοφονία ηγετικών στελεχών της ISIS.

b_300_200_16777215_00_images_navy-seals


Όπως αναφέρουν αναλυτές η οργάνωση δεν μπορεί να ηττηθεί με τους βομβαρδισμούς που οι ΗΠΑ πραγματοποιούν αφού δεν πρόκειται για τακτικό Στρατό με οργανωμένες συμπαγής ομάδες σημαντικού μεγέθους, ενώ η στρατιωτική τους δράση σε διαφορετικά μέτωπα εντός ακόμη και κατοικημένων περιοχών δυσκολεύει την εξουδετέρωση των εχθρικών μονάδων με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.


Οι επιθέσεις των ΗΠΑ με τα αεροχήματα και μαχητικά τους έχουν καταφέρει να ανακόψουν την προέλαση των ανταρτών της ISIS αλλά δεν μπορούν να κερδίσουν τον αγώνα κατα της οργάνωσης αφού για να υλοποιηθεί αυτό χρειάζονται χερσαίες δυνάμεις που είτε οι Αμερικανοί διαθέτουν αλλά δεν επιθυμούν να εμπλέξουν αυτή τη στιγμή (βλ. δύο Ταξιαρχίες με 10.000 άνδρες στο Κουβέιτ) είτε δεν είναι έτοιμες να πολεμήσουν (βλ. Κούρδοι Περσμεργκά) με μία στρατιωτική δύναμη όπως η ISIS που έχουν αποκτήσει από λάφυρα εξελιγμένα οπλικά συστήματα.


Επομένως η μόνη λύση σύμφωνα με τα δυτικά ΜΜΕ για την αντιμετώπιση της ισλαμιστικής οργάνωσης είναι η εξουδετέρωση της ηγεσίας της αφού το μεγαλύτερος μέρος των μαχητών της εντάχτηκαν στη δύναμη της για οικονομικούς κυρίως λόγους αφού η ISIS μπορεί να κερδίζει περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια το μήνα από την αξιοποίηση των πετρελαιοπηγών που έχει καταλάβει και την φορολόγηση των δραστηριοτήτων στις περιοχές που ελέγχουν σε Συρία και Ιράκ.


Όπως προσδοκούν οι δυτικοί αναλυτές η εξουδετέρωση της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης θα δημιουργήσει κενό εξουσίας και θα οδηγήσει στην διάλυση της ISIS.

Την επιχείρηση εξουδετέρωσης της ηγεσίας της ISIS πρόκειται να αναλάβει η CIA αξιοποιώντας τους άνδρες της Seal Team 6 των SAS των πληρωμάτων της RAF, σε συνεργασία με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες MI5 και MI6.


Εκτός από την παραπάνω αποστολή οι αμερικανο-βρετανοί θα φροντίσουν για την εκπαίδευση και των Κούρδων Peshmerga ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη χερσαία δύναμη που θα αξιοποιήσει τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών και το κενό εξουσίας που θα δημιουργηθεί από τις επιχειρήσεις εξουδετέρωσης της ηγεσίας των ισλαμιστών των Αμερικανικών και Βρετανικών ειδικών δυνάμεων


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: