Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τι σημαίνει Γάλλος, Άγγλος, Γερμανός κλπ.

IslamInEurope_000
ΦΙλος που ταξίδεψε προ ημερών στο Παρίσι, μου μετέφερε μία εικόνα διαρκούς συναγερμού και αστυνομικής επαγρύπνησης, υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές.


Το μετρό σταματούσε κάθε λίγο γιά να γίνουν έλεγχοι, παντού αστυνομικοί με το δάχτυλο στην σκανδάλη, συνεχείς περίπολοι στα αεροδρόμια και στις πλατείες.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, 400 Βρετανοί, 800 Γάλλοι, 250 Γερμανοί, 300 Βέλγοι,150 Ολλανδοί, 100 Αμερικανοί, 200 Αυστραλοί, 700 Ρώσοι υπήκοοι πολεμούν στην Συρία και στο Ιράκ ως στρατιώτες του Χαλιφάτου. 

Συνολικά υπολογίζονται σε 3.000. 

Διαπνέονται από μένος κατά της Δύσης, την οποία βλέπουν ως ενσάρκωση του κακού. 

Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν πυρήνες ακραίων φονταμενταλιστών μέσα στις ίδιες τις δυτικές πρωτεύουσες ή και μεμονωμένοι ακτιβιστές-υποψήφιοι δολοφόνοι ή αυτοκτόνοι βομβιστές, σαν κι αυτούς που αποκεφάλισαν σε δρόμο του Λονδίνου τον Βρετανό στρατιώτη Λη Ρίκμπυ ή τους βομβιστές του Μαραθώνιου της Βοστώνης, γιά να αναφερθούμε σε δύο πρόσφατα περιστατικά.

Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ αδυνατούν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε δυτικές κοινωνίες, γαλουχήθηκαν σε δυτικά εκπαιδευτικά συστήματα και διδάχθηκαν τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας, της ανεκτικότητας, επωφελήθηκαν από τις αρετές της πολυπολιτισμικότητας, απήλαυσαν τις παροχές του κοινωνικού κράτους, να στρέφονται τώρα με μανία εναντίον των χωρών που τους φιλοξένησαν και τους ενσωμάτωσαν.

Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, εγκλωβισμένες στις αυταπάτες της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας», αλλά και φέροντας τις ενοχές γιά τα αποικιακά εγκλήματα των παππούδων τους, απέτυχαν να αναλύσουν σωστά, να κατανοήσουν, να εκτιμήσουν και να προβλέψουν την βαθύτερη στάση των υποτίθεται ενσωματωμένων αραβικών, αφρικανικών κλπ. μεταναστών.

Νόμισαν ότι ήταν σε θέση να αφομοιώσουν πληθυσμούς με εντελώς διαφορετική προέλευση, κουλτούρα και θρησκεία.

Πίστεψαν ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θα μπορούσε να δημιουργήσει μία νέα συνείδηση στους μετανάστες.

Υποτίμησαν την παράδοση και την ταυτότητα των μεταναστών.
Δεν προέβλεψαν ότι αυτοί στην καλύτερη περίπτωση θα έμεναν εγκλωβισμένοι σε γκέττο με τους δικούς τους νόμους, ήθη και έθιμα.

Στην χειρότερη θα στρέφονταν κατά των «ευεργετών» τους, τους οποίους έβλεπαν και βλέπουν ως πρώην δυνάστες και εκπροσώπους μίας κοινωνίας που την θεωρούν παρακμιακή, διεφθαρμένη, άθεη και ανήθικη.

Το πείραμα της «πολυπολιτισμικότητας» απέτυχε.

Τώρα ο δυτικός κόσμος έχει έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες.
Ήδη αποστέλλονται στην Εγγύς Ανατολή στρατιωτικές ενισχύσεις και πραγματοποιούνται αεροπορικές επιδρομές. 

Αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα σταλούν και χερσαίες δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, θα χρειαστεί μεγάλη ψυχραιμία γιά να αντιμετωπισθούν οι πυρήνες ακραίων ισλαμιστών μέσα στην ίδια την Ευρώπη και σε ολόκληρον τον δυτικό κόσμο.

Αλλά η επιβίωση της Δύσης σε μία διεθνή πλέον σύγκρουση με πολιτισμικά-θρησκευτικά χαρακτηριστικά, απαιτεί κάτι παραπάνω από στρατιωτικές επιχειρήσεις:
ο δυτικός κόσμος πρέπει να ξαναβρεί τα ηθικά στοιχεία που του προσέδωσαν συνοχή και διαμόρφωσαν ιστορικά την πολιτιστική του φυσιογνωμία
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: