Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχονται περιπολίες με ποδήλατα απο την ΕΛ.ΑΣ

astynomia_thess-600X390
Ξεκινάει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η νέα αστυνομική υπηρεσία, εμπνεύσεως του απερχόμενου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, που θα επανδρώνεται από ποδηλάτες αστυνομικούς.


Η ''νέα'' υπηρεσία θα λειτουργήσει δοκιμαστικά σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κέντρα και πεζόδρομους εμπορικής δραστηριότητας στην Αθήνα (Ακρόπολη-Πλάκα-Μοναστηράκι), στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, στα Χανιά και το Ναύπλιο και αποσκοπεί να έχει αποτρεπτικό και προληπτικό χαρακτήρα στην εκδήλωση μικροληστειών, κλοπών πορτοφολιών και άλλων περιστατικών που εντοπίζονται σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, καθώς και την επέμβαση όταν χρειαστεί ή την άμεση ειδοποίηση για ενίσχυση από τις άλλες αστυνομικές μονάδες και τη συμβουλευτική διευκόλυνση των πολιτών και των τουριστών.

Στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στη ΔΕΘ θα υπάρχουν δύο ποδηλάτες αστυνομικοί, οι οποίοι θα φορούν καλοκαιρινή στολή που θα αποτελείται από κοντομάνικο μπλουζάκι με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ., βερμούδα μέχρι το γόνατο, όλα χρώματος μπλε, και τον εξοπλισμό προστασίας, όπως κράνος, γάντια και τον ατομικό οπλισμό χωρίς όμως το αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ έχουν επισκευαστεί και ανακατασκευαστεί για τις ανάγκες του αστυνομικού έργου 15 ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, τα οποία θα διατεθούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Αντίστοιχες προσπάθειες έχουν γίνει και σε προηγούμενο χρονικό διάστημα χωρίς όμως να στεφθούν με επιτυχία ενώ ο θεσμός των ποδηλατών αστυνομικών είναι ευρέως διαδεδομένος στο εξωτερικό.

φωτογραφία: www.podilates.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: