Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Με το όνομα της Μακεδονίας μας οι σκοπιανοί στη Συνέλευση του ΟΗΕ!

600X401-nuland__article
Θυμάστε τη Βικτόρια Νούλαντ, την οποία συναντούσε ο «πατριώτης» Πάνος Καμμένος για να τις ζητήσει να μεσολαβήσει για το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα;


Όπως φαίνεται αυτή η Ιουδαία, βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης των ΗΠΑ, είναι που τόσο αυτή τη φορά, όσο και στη συνέλευση του Δεκεμβρίου είχε επιμείνει στην ικανοποίηση του σκοπιανικού αιτήματος.

Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο το πρόβλημα δημιουργήθηκε διότι ενώ στη συνάντηση τα Σκόπια μετείχαν με την ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), στον κατάλογο των χωρών που επρόκειτο να επισυναφθεί στο κοινό ανακοινωθέν οι Αμερικανοί επέμειναν να συμπεριληφθεί η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Τότε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε απευθύνει επιστολή δυσαρέσκειας στον Κέρι και είχε αποφασίσει να μη συμμετάσχει στη συνάντηση.

Τώρα, λοιπόν, στην σημερινή συνέλευση οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν ευθέως να δεχθούν το αίτημα της Αθήνας να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την προσωρινή τους ονομασία FYROM.

Αντιθέτως επέμειναν μάλιστα ότι η πρόκληση της γειτονικής χώρας θα γίνει με το όνομα με το οποίο οι Αμερικανοί την έχουν αναγνωρίσει, δηλαδή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ήδη από το 2004, παρά τις ελληνικές αιτιάσεις ότι η συνάντηση πραγματοποιείται στο περιθώριο του ΟΗΕ.

Γίνεται έτσι ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ στέκονται για άλλη μία φορά ενάντια της Ελλάδας σε ένα μείζον εθνικό θέμα.
Το ΥΠΕΞ παραμένει σιωπηλό ενώπιον αυτής της σφαλιάρας και το ανακοινωθέν του σχετικά με την συνέλευση δεν αναφέρει τίποτα για την προσβολή που επιφύλαξαν οι αμερικανοί στην χώρα μας.  

Βρβαίως η ανθελληνική συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να προβάλλει καμία αντίρρηση σε αυτή την προσβολή, αφού στις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων του μνημονιακού τόξου είναι η επίλυση του μακεδονικού με απόδοση της ονομασίας της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς.

Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να αποτελέσει την γραμμή άμυνας ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων που απαιτεί την απεμπόληση των εθνικών μας θεμάτων, της Ιστορίας μας και της Ψυχής του Έθνους μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: