Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΣΩΤΗΡΕΣ…

Theoxarous-mustafa_akinci660c
Καταγγελία στην ΕΕ για «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία»


Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ δρ Ελένη Θεοχάρους με επιστολή της προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντόναλντ Ντουσκ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς, καταγγέλλει το περιεχόμενο του εγγράφου των κατοχικών Αρχών και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, το οποίο κατέθεσε η Τουρκία εκ μέρους του ψευδοκράτους στον ΟΗΕ, και το οποίο αναφέρεται σε «επί μακρόν εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία», σε «δύο γειτονικούς λαούς» και «δύο κράτη», ως απαράδεκτο.


Στην επιστολή της, η κ. Θεοχάρους τονίζει ότι με τέτοιες ενέργειες και πρακτικές δηλητηριάζονται οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και υπονομεύεται η βιωσιμότητα της λύσης, εφόσον οι θέσεις του κ.Ακιντζί είναι διχοτομικές και αντίθετες με τα ψηφίσματα 550 και 541 του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και με την αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005.


Οι θέσεις του κ. Ακιντζί, τονίζει η κ. Θεοχάρους, για «επί μακρόν εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία» και για «δύο χωριστά αυτοκυβερνώμενα κράτη» στο νησί δεν μπορούν να αποτελούν βάση για τη λύση του Κυπριακού διότι δεν είναι σύμφωνες με τις διακηρυγμένες επί του Κυπριακού θέσεις της ίδιας της ΕΕ και του ΟΗΕ.


Προθέτει επίσης ότι είναι ζήτημα καθήκοντος από πλευράς της ΕΕ να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της, καθώς και την ίδια την αξιοπρέπεια και κυριαρχία των κρατών-μελών της.


Καταλήγοντας η κ. Θεοχάρους υπογραμμίζει ότι η καλή θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση του Κυπριακού είναι δεδομένη και, ως εκ τούτου, καλεί την ΕΕ να στραφεί προς την τουρκοκυπριακή πλευρά για να υιοθετήσει ανάλογη στάση, που σημαίνει στην πράξη απόσυρση του εγγράφου της 28ης Ιουλίου.

Ο Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια: