Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΝΑΤΟ θα «χτυπήσει» τη Ρωσία

tanks
Ασκήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 36.000 στρατιώτες από 30 χώρες, μαζί με συμμάχους του ΝΑΤΟ (και η Ελλάδα) και των επτά χωρών εταίρων: Αυστραλία, Αυστρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, ΠΓΔΜ , Σουηδία και την Ουκρανία.


Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, «οι Ηνωμένες Πολιτείες , εντός του 2016, θα αναπτύξουν στην ΠΟΛΩΝΙΑ , άρματα μάχης M1 Abrams A2, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού STRYKER και άλλα βαρέα όπλα στην περιοχή καθώς και 5.000 πεζοναύτες» .

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις έχουν ως απώτερο σκοπό την προετοιμασία των στρατευμάτων του «υβριδικού πολέμου» που πραγματοποιεί αρκετό διάστημα η Ρωσία.
Οι στρατιωτικές αυτές ασκήσεις της συμμαχίας  προορίζονται μόνο και μόνο για να τονίσουν αυτά που έρχονται για την Ευρώπη, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα .

Στη συνέχεια, οι κινήσεις των ΗΠΑ αποτελούν το επόμενο βήμα  για την ενδυνάμωση της στρατιωτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ θα στείλουν βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στην Πολωνία το 2016, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Πολωνίας , ώστε να ηρεμήσουν οι περιφερειακοί σύμμαχοί της κατά την διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Βάσει συμπερασμάτων από τα παραπάνω, η κίνηση αυτή ενδεχομένως να δίνει το «πράσινο» φως μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, ότι η Ουάσιγκτον παρέχει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό σε νεότερα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες της Βαλτικής που κάποτε ήταν υπό σοβιετική επιρροή.

Η Ρωσία ωστόσο έχει προειδοποιήσει ότι οι αυξημένες δραστηριότητες και συγκεντρώσεις οπλικών συστημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της είναι προκλητικές, και είναι απειλή για τη διεθνή κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: