Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

«Ράπισμα» της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας εναντίον του Υπουργού Παιδείας που δεν θέλει τα θρησκευτικά στα σχολεία!

224681.p
Δεν εξηγείται διαφορετικά, πρόκειται για «κλωνοποίηση» πολιτικών από την Ελλάδα στην Σερβία, ή για «κολλητική» ασθένεια,  ακόμη και για «αλλεργία» των πολιτικών με το μάθημα των θρησκευτικών.


Λύσανε όλα τα άλλα προβλήματα στις χώρες τους, αλλά και στην Ελλάδα  και έμεινε το πρόβλημα των θρησκευτικών!!
Η νέα τάξη πραγμάτων έχει «λυσσάξει» στην κυριολεξία με την εκμάθηση της θρησκείας στην νέα γενιά.
Αυτός είναι ο στόχος τους.   


Η Ιερά Σύνοδος λοιπόν, της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αντέδρασε έντονα στην πρόταση που διατύπωσε  ο υπουργός Παιδείας της Σερβίας, Srdian  Verbicha, για την κατάργηση της διδασκαλίας των θρησκευτικών  σε οκτώ βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρει σχετικό *** δημοσίευμα.


«Προφανώς, αναφέρει η  επίσημη έκθεση της Συνόδου, ο κ, Verbich δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι η βασική έννοια της λέξης «υπουργός»,  σημαίνει ότι  είναι αυτός που υπηρετεί το λαό, αγνοώντας ο ίδιος το τι επιθυμεί το 95% των Σέρβων πολιτών, οι οποίοι με  μια ελεύθερη και δημοκρατική διαδικασία αποκαλούν τους εαυτούς τους πιστούς Ορθοδόξους.

Η θρησκευτική εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της συνολικής εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το αφαιρέσει αυτό,  βιαίως  από τους πολίτες της Σερβίας.

Η επιστροφή της θρησκευτικής εκπαίδευσης μέσα από την επιστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, αναγνωρίζονται ως η  κύρια υποχρέωση του κράτους να σέβεται τους διεθνείς κανόνες και τις συμβάσεις που έχει κυρώσει, απομακρυσμένο από την ιδεολογική κληρονομιά του κομμουνισμού στην εκπαίδευση …», καταλήγει η ανακοίνωση της ιεράς συνόδου .

Σύμφωνα με την σερβική  Ιερά Σύνοδο, ο Υπουργός παιδείας  δεν λαμβάνει υπόψη την θέση και των περισσοτέρων εκ των συναδέλφων  του υπουργών. Η Σύνοδος  επικρίνει την πρόταση, και τον Υπουργό που θέλει να καταργήσει  την  διδασκαλία   και του μαθήματος της  «αγωγής του πολίτη».

Σε άρθρο μας  από την ιστοσελίδα pentapostgma.gr, με τίτλο: Εμφάνιση του UCK σε Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Κόσσοβο, κάναμε γνωστό τους διωγμούς που υφίστανται οι Σέρβοι στο Κόσσοβο από τους Αλβανούς με δεκάδες παραδείγματα .
Τώρα από ότι διαφαίνεται οι χριστιανοί  ορθόδοξοι θα διώκονται και εντός Σερβίας .

Πρόκειται προφανώς για γενικό σχέδιο από αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τους λαούς σε « πρόβατα»     για σφαγή . Το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται στην Ευρώπη συστηματικά εδώ και δύο χρόνια με την ανεξέλεγκτη είσοδο των χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
Είχε δίκιο ο  Βλαδίμηρος , το χριστιανισμό κτυπούν αυτός είναι ο σκοπό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: