Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ «ΠΑΚΕΤΟ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΩΡΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ …ΛΥΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

agios-vasilis-tourkia-570
Γράφει ο Νίκο Χειλαδάκης

Ενώ οι Τούρκοι κάθε μέρα στέλνουν πακέτο στην Ελλάδα και σε προέκταση στην Ευρώπη χιλιάδες προσφυγές κυρίως μουσουλμάνους, τώρα έρχονται σαν «σωτήρες» τους να πουλήσουν χιλιάδες λυόμενα σπίτια στις ευρωπαϊκές χώρες για να στεγαστούν όλοι αυτοί που πρώτα οι ίδιοι οι Τούρκοι τους έδιωξαν κακήν κακώς, κερδίζοντας και εκατομμύρια από την διακίνηση τους προς την Δύση.



Αυτά τα πρωτοφανή μας πληροφορεί το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA, σύμφωνα με το οποίο από τον περασμένο Μάρτιο περίπου 2 εκατομμύρια προσφυγές διακινήθηκαν από τα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας προς το Αιγαίο και προς την Δ. Ευρώπη.


43759

Όλος αυτός ο όγκος στην πλειοψηφία του πήγε στην Γερμανία για να βρει καταφύγιο, δημιουργώντας όμως μεγάλο πρόβλημα στέγασης καθώς οι υπάρχουσες υποδομές όπως τονίζει χαρακτηριστικά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων δεν επαρκούσαν.


Έτσι οι Γερμανοί αποφάσισαν να προβούν σε αγορές λυόμενων και η πρώτη χώρα που προσφέρθηκε να ικανοποιήσει αυτή την ζήτηση δεν είναι από την …Τουρκία!

Δηλαδή πρώτα τους έδιωξε προς την Δύση κερδίζοντας εκατομμύρια, τώρα θα κερδίσει πουλώντας και τα λυόμενα που θα τους στεγάσουν. 


Τότε γιατί δεν τους κρατούσε στο έδαφος της αφού είχε την δυνατότητα να τους στεγάσει στα λυόμενα παραγωγής Τουρκίας ;


Όπως αναφέρεται η πρώτη παραγγελία έχει ήδη γίνει για 7 χιλιάδες πεντακόσια λυόμενα σε τουρκικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Villa Prefabrik με έδρα την Τούζλα στην ασιατική ακτή της ευρύτερης Κωνσταντινούπολης.


avrupa_daki_suriyelilerin_prefabrik_evleri_turkiye_den_h12403_44417
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρίας, Serhat Çetin, η παραγγελία των 7.500 λυόμενα είναι η πρώτη και θα ακολουθήσουν και άλλες καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και συνεχώς αυξάνεται.


Σύμφωνα με τον Serhat Çetin η Τουρκία έχει αναπτύξει μια μεγάλη βιομηχανία παραγωγής λυόμενων που είχε αρχίσει να αναπτύσσετε μετά τον σεισμό του 1999, όταν τότε υπήρξε μεγάλη ανάγκη για λυόμενα σπίτια στους σεισμοπαθείς.


Έτσι και κερδίζουν από την διακίνηση τους προς το Αιγαίο και προς την Ευρώπη, και κερδίζουν από τα λυόμενα που θα πουλήσουν για την στέγαση τους, προς δόξα της ευρωπαϊκής ηλιθιότητας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: