Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Όταν οι Έλληνες Καταδρομείς εισέβαλαν στην Αλβανία και απελευθέρωσαν Έλληνα βοσκό!

Ήταν τότε που οι ‘Έλληνες Καταδρομείς με επικεφαλής τον  αείμνηστο Στρατηγό Δήμου απείλησαν με βομβαρδισμό την ίδια την περιοχή απο όπου  κατάγονται και  οι σημερινοί UCKάδες… 

Η επιχείρηση δεν κράτησε  παρά ελάχιστες ώρες!


Ήταν το 1996, όταν στην Αλβανία είχε καταρρεύσει η κυβέρνηση Μπερίσα λόγω των γνωστών «πυραμίδων» και η κατάσταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα ήταν έκρυθμη, αφού χιλιάδες Αλβανοί είχαν λεηλατήσει από τις αποθήκες όπλων του Αλβανικού Στρατού  και χιλιάδες αυτόματα Καλάσνικοφ βρέθηκαν στην κατοχή αδίστακτων συμμοριών !

Εκείνες τις μέρες μια αλβανική συμμορία πέρασε παράνομα στην Ελλάδα και απήγαγε από το Ελληνικό  έδαφος έναν Έλληνα βοσκό, απαιτώντας λύτρα απο την οικογένεια του!


Η επιχείρηση απελευθέρωσης του ομήρου ανατέθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στον τότε Διοικητή της 1ης  Στρατιάς. 


Ο Στρατηγός Δήμου, αφού συγκέντρωσε τις απαραίτητες πληροφορίες, σχεδίασε και οργάνωσε μια γρήγορη και αποτελεσματική επιχείρηση.


«Φόρτωσε» σε στρατιωτικά ελικόπτερα καταδρομείς και επιβαίνοντας ο ίδιος σε ένα από αυτά, εισέβαλε στον εναέριο χώρο της Αλβανίας, πάνω από την περιοχή, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν η συμμορία.


Με τη βοήθεια μεγαφώνων και ενός Αλβανού μεταφραστή, ο Στρατηγός Δήμου απείλησε τους απαγωγείς ότι, αν δεν απελευθέρωναν αμέσως τον όμηρο, θα βομβάρδιζε την περιοχή με εμπρηστικές βόμβες  και οι Έλληνες καταδρομείς θα επιχειρούσαν  επίθεση σε συγκεκριμένο χωριό όπου και η καταγωγή των ληστοσυμμοριτών !


Οι παρατεταμένες  χαμηλές πτήσεις των ελικοπτέρων και οι  απειλές του Στρατηγού Δήμου κατατρομοκράτησαν  τους Αλβανούς απαγωγείς, οι οποίοι απελευθέρωσαν σε ένα ξέφωτο τον Έλληνα βοσκό, τον οποίο τον παρέλαβε το ελικόπτερο του Στρατηγού Δήμου και τον επανέφερε σώο στην πατρίδα και την οικογένειά του.


Αυτά είναι βέβαια Ιστορία και έγιναν το 1996, τη χρονιά των Ιμίων, τότε που και Ένοπλες Δυνάμεις είχαμε και είχαμε Στρατιωτικούς Ηγέτες 


 …Άσχετα αν οι ίδιοι Πολιτικοί που Κυβερνούσαν τότε και τώρα κρύβονταν και τότε ,αλλά και τώρα!


Υ.Γ δυστυχώς φέραμε στη μνήμη μας την Ιστορία αυτή μετά την είδηση οτι Σκοπιανό πολεμικό Ελικόπτερο από τα σαράβαλα των ξυπόλυτων  έκανε Υπερπτήση των Ελληνικών Συνόρων και εμείς απλά τα καταγράφουμε …

Την κατάντια μας πως την μετράμε γαμώ  το κέρατο μας το τράγιο ;


1 σχόλιο:

ΚΟΥΡΝΙΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΆΝΤΙΑ +!!!!ΑΠΛΆ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΆ ΚΡΙΝΕΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΎΓΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΆ ΤΈΤΟΙΑ ΕΝΈΡΓΕΙΑ +!!!!ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΑΓΩΓΉ +!!!!.-