Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

MARFIN Κόντρες Π.Καμμένου και Ε.Βενιζέλου: "Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια"! (βίντεο) 

 
ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ PSI ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 
Η σκληρή κόντρα που προκλήθηκε στη Βουλή χθες μεταξύ Πάνου Καμμένου και Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα των υποβρυχίων και της Marfin έδειξε πώς... κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και αντί να φθίνει εντείνεται ακόμη περισσότερο όπως τουλάχιστον αποδείχθηκε με τις εκφράσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε ευθέως τoν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, λέγοντας ότι μετά από ένα ταξίδι του Νίκου Παπανδρέου στο Άμπου Ντάμπι ήρθε στην Ελλάδα ο κ. Σάφα και υπέγραψε εν συνέχεια συμφωνία για δύο υποβρύχια με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας ζημιώνοντας το Δημόσιο.

Εγκάλεσε μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τη ΝΔ που ενώ αρχικά κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο των υποβρυχίων στη συνέχεια, αφού συγκυβέρνησαν Σαμαράς και Βενιζέλος, έδωσε άφεση αμαρτιών στον κ. Βενιζέλο.

Στην εξεταστική στη Βουλή το 2005 ο κ. Βενιζέλος έλεγε ότι οι λογαριασμοί για τις off shore εταιρείες του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι αριθμοί τηλεφώνων. 

Τρέχει τώρα να υπερασπίσει το Δημόσιο από την συμφωνία που ο ίδιος έκανε με τον Σάφα! Γνωρίζει ότι εάν χάσει το Δημόσιο, ο ίδιος θα έχει προσωπικές ποινικές ευθύνες”, είπε ο κ. Καμμένος προκαλώντας την έκρηξη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Για δέκα λεπτά ο κ. Βενιζέλος διέκοψε τη συνεδρίαση της Βουλής ζητώντας από τον πρόεδρο το λόγο επί προσωπικού λέγοντας προς τον Πάνο Καμμένο: “Είσαι αλήτης, είσαι αλητάμπουρας! Θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα".

Σε ότι αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κρύφτηκε πίσω από το γεγονός ότι η χώρα διέπεται από το ίδιο καθεστώς από το 1864. «Με ευρύτατη πλειοψηφία παρατάθηκε η χρονική διάρκεια να παραγραφεί ένα αδίκημα από μια Σύνοδο σε δύο. Τότε, δε, τον νόμο τον ψήφισαν όλα τα κόμματα και ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ!», είπε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που τον κατηγόρησε ότι ενώ σήμερα κόπτεται για τη Δικαιοσύνη είναι αυτός που έφερε το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Καμμένος ωστόσο έριξε λάδι στη φωτιά καλώντας τον κ. Βενιζέλο να απαντήσει αν έχει κάποιο συγγενικό του πρόσωπο μετοχές στην Marfin εμπλέκοντας τον στην ουσία στο σκάνδαλο.

 “Είναι αμετανόητος και συνεχώς γίνεται χειρότερος στην παρουσία του στο δημόσιο λόγο” ανταπάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν είναι όμως μόνο το χθεσινό συμβάν στη Βουλή. Κόντρα μεταξύ των Καμμένου και Βενιζέλου υπήρξε τον περασμένο Δεκέμβριο (στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό), όπως και παλαιότερα τόσο για την υπόθεση των υποβρυχίων όσο και για το PSI.

Ο Βενιζέλος τρίβεται στη γλίτσα του τσοπάνη”, είχε τονίσει σε μία επίσης υψηλών τόνων συζήτηση στη Βουλή στις 5 Δεκεμβρίου ο Πάνος Καμμένος παίρνοντας το λόγο μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συνέχισε: "Θυμάστε τον κύριο Σάφα που τον φέρατε εδώ και τον κάνατε βόλτα; 

Άρπαξε 500 εκατομμύρια και την έκανε. Δεν έχετε ευθύνη εσείς; Βεβαίως και έχετε ευθύνη προσωπική”.

Τότε ο κ. Βενιζέλος απάντησε πώς “την εταιρεία την επέλεξαν οι ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων, όχι το ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Σάφα δεν εισέπραξε τέτοια ποσά". Μπορεί να μην είχε εισπράξει τόσα αλλά εισέπραξε 136 εκατομμύρια για τα δύο υποβρύχια που υπέγραψε ως τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας χωρίς να κοπεί ούτε μία λαμαρίνα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε εξαπολύσει και οξύτατη επίθεση κατά του κ. Βενιζέλου καταλογίζοντας του την πλήρη ευθύνη για τις βαρύτατες επιπτώσεις του PSI στις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πανεπιστήμια.

Στις αιτιάσεις του κ. Καμμένου είχε απαντήσει με σκληρή γλώσσα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον ότι χυδαιολογεί και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή με άθλιες συκοφαντίες. Ωστόσο προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ο Βενιζέλος πήρε για πρώτη φορά διακριτικές αποστάσεις για το θέμα του PSI. 

«Δεν είναι δική μου πολιτική το PSI. Είναι πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου με ευρύτατη πλειοψηφία όπου ήμουν υπουργός Οικονομικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι το PSI ωφέλησε τη χώρα.













Δεν υπάρχουν σχόλια: