Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΝΑΤΟ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Τι συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Καταγραφή4
Καρπούς φαίνεται πως αποδίδει η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες μέρες της δραστηριοποίησής του στην περιοχή, εντοπίστηκαν συγκεκριμένα σημεία στις τουρκικές ακτές και συγκεκριμένα περάσματα από τα οποία οι διακινητές περνούν τους πρόσφυγες.


Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια των επαφών του Γερμανού Διοικητή της SNMG-2 και του Ιταλού εκπροσώπου του NATO, με Έλληνες επιτελείς, έγινε ενημέρωση για το πού έχουν εντοπιστεί οι προσφυγικές ροές, με βάση στατιστικά στοιχεία όλου του χρόνου.

Εξάλλου, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ είχε συνάντηση «στο γραφείο του με τον Γερμανό Διοικητή της SNMG-2, Γιέρκ Κλάιν και τον Ιταλό του NATO Τζιόρτζιο Λάτσιο  οι οποίοι επισκέπτονταν το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο συνομιλιών με αρμόδιους επιτελείς, αναφορικά με την αποστολή που έχει αναλάβει το ΝΑΤΟ για την αποκοπή των παράνομων μετακινήσεων προσώπων στο Αιγαίο».

Κατά η συνάντηση, ορίστηκαν άτομα με τα οποία θα γίνεται η τηλεφωνική επικοινωνία στο ΓΕΕΘΑ, αλλά και στο Εννιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ ), ενώ, δεν φαίνεται να συζήτηθηκαν οι απόψεις της Άγκυρας.
Στη συνέχεια – σύμφωνα με το onalert.gr – ο Γερμανός υποναύαρχος με το ελικόπτερο της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ αναχώρησε προς το Αιγαίο. Θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει την αναφορά του για το πώς θα υλοποιηθεί η επιχείρηση, καθώς υπάρχει πίεση χρόνου να κατατεθεί από το SHAPE συγκεκριμένη πρόταση προς την Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΝΑΤΟ, η φρεγάτα Σαλαμίς και το γερμανικό πλοίο Βόννη περιπολούν την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τα σκάφη δουλεμπόρων.


Καταγραφή
Καταγραφή2
Καταγραφή1
Καταγραφή3

Δεν υπάρχουν σχόλια: