Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ… 37 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ!

subaylar-880-2
cebdceafcebacebfcf8o1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η κατάσταση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχει φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς τα φαινόμενα διάλυσης και αποσάθρωσης συνεχίζονται με αποκορύφωνα τις τελευταίες αποφάσεις για δίωξη 37.000 (!!!) αξιωματικών, που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή τους στο πραξικόπημα ή για συμπαθούντες στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

 
Όπως αναφέρεται, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έχει διατάξει ανάκριση για ένα τόσο μεγάλο αριθμό αξιωματικών ενώ οι ανακρίσεις διευρύνονται και για τους υπάλληλους της ΜΙΤ, της Διεύθυνσης Ασφαλείας και της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου. Δηλαδή με λίγα λόγια δημιουργείται ένα κλίμα που χαρακτηρίζεται από του ότι, «ο ένας φοβάται και υποπτεύεται τον άλλο!».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου, 337 χιλιάδες αξιωματικοί όλων των όπλων μεταξύ των οποίων στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι, είναι υπό δίωξη, ενώ ήδη δυο χιλιάδες 133 έχουν ήδη διωχτεί και είναι κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία.

Οι διώξεις όπως αναφέρεται δεν φαίνεται να σταματήσουν και θα επεκταθούν καθώς το κλίμα καχυποψίας έχει αγκαλιάσει το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων και ακόμα ποιο ενδιαφέρον και στα στελέχη των πολεμικών βιομηχανιών.
 
Θα έλεγε κανείς ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να διαλύσει όλο το σώμα για το ξανακτίσει από την αρχή, με όμως όλες τις σοβαρές συνέπειες αυτής της διαδικασίας καθώς η αποσάθρωση αποδυναμώνει την εθνική άμυνα αλλά και την εσωτερική ασφάλεια.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: