Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Ένα δάφνινο Στεφάνι για τους Ήρωες του Κ/Δ «ΕΛΛΗ» …Απο ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΝ!

DSC_2105-1024x682
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, συνοδευόμενος από το Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον τορπιλισμό του Κ/Δ «ΕΛΛΗ» που πραγματοποιήθηκαν στην Τήνο.


DSC_2125-1024x682
Στεφάνι στο σημείο του Τορπιλισμό του Καταδρομικού «ΕΛΛΗ» και από τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού 
          
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε  μεταξύ άλλων και τον εξής χαιρετισμό:

DSC_2320-1024x682

«Σήμερα είναι η ημέρα της ενότητας του ελληνικού λαού.
Είναι η ημέρα της ελπίδας.
Εδώ, στην Τήνο, το 1823, βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας μας.
Η Παναγία σφράγισε την προστασία του ελληνικού Έθνους που ιδρύθηκε μετά την Επανάσταση του 1821.

Εδώ, λοιπόν, ξεκινούν και επιβεβαιώνονται οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, δεσμοί που κανείς δεν μπορεί να τους διαρρήξει και ποτέ δεν θα μπορέσει να τους διαρρήξει, γιατί ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός Ορθόδοξος, είναι ένας λαός που πιστεύει στην Υπέρμαχο Στρατηγό.

DSC_2025-1024x682

   Αλλά σήμερα είναι και μία ημέρα που αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, εκπροσωπώντας, μαζί με τους Αρχηγούς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, διότι εδώ, το 1940, επέλεξαν οι Ιταλοί, τούτη εδώ την ημέρα της γιορτής, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, να τορπιλίσουν το «ΕΛΛΗ».

Εδώ έπεσαν οι ήρωες του ένδοξου Πολεμικού Ναυτικού, μισό μίλι ανοικτά από το λιμάνι της Τήνου, γράφοντας μια ακόμα λαμπρή σελίδα της Ιστορίας.

Είμαστε εδώ, εκπροσωπώντας όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους, αλλά και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, που ως Σώματα Ασφαλείας, τιμούν ως Προστάτιδα και Υπέρμαχο Στρατηγό την Παναγία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: