Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

200 χρόνια μετά και πάλι η πράσινη σημαία του Ισλάμ στον Αθηναϊκό ουρανό: Σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο το τζαμί στον Βοτανικό!

athens-islambant__article__article
Τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο προς χρήση το τζαμί στον Βοτανικό, όπως διέρρευσαν στην «Καθημερινή» οι «κύκλοι» του Μεγάρου Μαξίμου.


Το τέμενος κατασκευάζεται στην έκταση αυτή των 17 στρεμμάτων που έχει παραχωρήθηκε από τον Καμμένο στο υπουργείο Υποδομών.

Σήμερα, έχουν ήδη κατεδαφιστεί δύο από τα οκτώ συνολικά κτήρια το χώρου, ενώ όπως αναφέρει η Καθημερινή, ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση της θεμελίωσης του κτηρίου που θα ανεγερθεί.

Πάντως θα έχει ορισμένες διαφοροποιήσεις από το αρχικό σχέδιο:
Το οικόπεδο θα χωριστεί με δρόμο από το υπόλοιπο που εξακολουθεί να ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και μάλιστα φιλοξενεί κάποιες δραστηριότητές του, το κτήριο θα είναι μια καινούρια εντελώς, μεταλλική κατασκευή και όχι τροποποίηση υπάρχουσας αποθήκης, ενώ τέλος θα κατεδαφιστούν όλα τα εγκαταλελειμμένα κτήρια του χώρου και στην θέση τους θα δημιουργηθεί εκτενής κήπος για περισυλλογή και κήρυγμα.

Θα δημιουργηθούν δύο χώροι για τους ισλαμιστές.
Ένας χώρος για γυναίκες και ένας χώρος για άντρες, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για σιίτες και σουνίτες ή όλες τις άλλες σέχτες του Ισλάμ.

Προφανώς αυτά είναι αιτήματα που θα ικανοποιηθούν με περισσότερα τζαμιά, τώρα που πήρε φόρα η κυβέρνηση.

Την ώρα, λοιπόν, που σε ολόκληρη την Ευρώπη ανακαλύπτουν ότι εντός των τζαμιών επωάζονται οι πυρήνες των τζιχαντιστών και ενώ στην Ελλάδα έχουμε κρούσματα διδαχής της τζιχάντ σε τζαμιά ισλαμιστών, ήρθε η ώρα της κατασκευής ενός τεμένους στην Αθήνα, για να απλωθεί η φωνή του μουεζίνη και να κυματίσει η πράσινη σημαία του Ισλάμ στην Αθήνα μετά από 200 περίπου χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: