Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Mας πάνε στη δραχμή – Δημοψήφισμα μελετά ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ!

%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-2015
Το ενδεχόμενο ενός νέου δημοχηφίσματος άφησε ανοιχτό το βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης, αποκλείοντας παράλληλα, τα εκλογικά σενάρια.


Μιλώντας στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 των Τρικάλων, ο κ.Σιμορέλης, ερωτηθείς σχετικά με το αν γίνονται δεκτά τα νέα μέτρα για μετά το 2018 που προτείνουν οι δανειστές να λάβει η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε:

«‘Εκλογές θα γίνουν το 2019. Δεν πρόκειται να πάμε σε εκλογές αυτή τη στιγμή γιατί κανένας από την κοινωνία δεν το θέλει, επειδή οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για την ελληνική οικονομία, την ώρα που σταθεροποιείται.

Αν θέλετε εμείς να τραβήξουμε το σχοινί μέχρι τέλους, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να πάμε στον ελληνικό λαό να ζητήσουμε τη σύμφωνη γνώμη του.

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει καινούρια μέτρα, εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε καινούρια μέτρα, δεν πρόκειται να υπογράψουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω.
paidaki
Και πέρα από εκεό υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να φτάσουμε στον ελληνικό λαό και να ζητήσουμε την άποψη του, όπως το δημοψήφισμα. Είναι μια από τις λύσεις…».

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια την Ελλάδα με σκοπό την επιβίωσή της, καθώς ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της Βουλής Παναγιώτη Λιαργκόβα δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού η έξοδος από την Ευρωζώνη και πρέπει, όπως είπε, να μετρηθεί το κόστος όλων των σεναρίων.

Ο κ. Λιαργκόβας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη, αν και όπως είπε, κάτι τέτοιο θα ήταν το χειρότερο σενάριο.

Ανάφερε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
«Δεν πρέπει να το αφήσουμε σαν θέμα ταμπού, πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε όλα τα ενδεχόμενα.

Γιατί εδώ που φτάσαμε, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας, η όποια λύση είτε εντός είτε εκτός έχει κόστος.

Επομένως, μία σωστή συζήτηση, ανάλυση με νηφαλιότητα σχετικά με τα πιθανά κόστη και οφέλη πρέπει να γίνεται στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό θα το κάνουμε εμείς στο γραφείο μας».

Μάλιστα ο τόνισε ότι τέτοιες συζητήσεις πρέπει να γίνονται με νηφαλιότητα:

«Γιατί η οικονομία μας δεν είναι η οικονομία της Γερμανίας ή της Αγγλίας για να μπορέσουμε να περπατήσουμε μόνοι μας με το δικό μας εθνικό νόμισμα.

Είναι μία οικονομία τραυματισμένη, της οποίας το νόμισμα όποιο και να είναι αυτό, όπως και να λέγεται, θα είναι ένα νόμισμα υποτιμημένο» σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας.
%ce%bf%cf%87%ce%b91

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε πριν λίγο πως εκταμίευση των επόμενων δόσεων του προγράμματος της Ελλάδας συνδέεται με τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό.

Σε δηλώσεις του στο Λουξεμβούργο, ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι οποιαδήποτε δόση θα μπορέσει να εκταμιευθεί μόνο αφού το ΔΝΤ λάβει την απόφασή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για να εξετάσει το ζήτημα την 6η Φεβρουαρίου.

Ο Ρέγκλινγκ σημείωσε πως το ταμείο δεν χρειάζεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών.

Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας χρηματοδοτείται μόνο από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν δοθεί στην Ελλάδα δόσεις χωρίς την επίσημη συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν τονίσει πως αυτό έγινε κατ” εξαίρεση

%ce%bc%ce%bd

Δεν υπάρχουν σχόλια: