Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Σε ποιο ερώτημα πρέπει να απαντήσουν οι νέοι Αρχηγοί πριν ακόμη καθήσουν στις καρέκλες τους

arxigoi-1-652x330
Πριν καθήσουν στις καρέκλες των Αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ οι κύριοι Στεφανής, Τσιούνης και Χριστοδούλου, θα πρέπει να ΄χουν δώσει μια απάντηση σ΄ ένα ερώτημα προς τον εαυτό τους:


τι Στρατό, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, θέλουν ν΄ αφήσουν πίσω τους, όταν μετά από δυο χρόνια και κάτι, αποχωρήσουν από τη θέση τους.

Αυτή πρέπει να ΄ναι η πρώτη αγωνία τους, μετά από τις τελετές παραλαβής των καθηκόντων τους.

Την απάντηση πρέπει να την “μοιραστούν” με το προσωπικό των ΕΔ στο οποίο θα πρέπει να δώσουν όλη την προσοχή και το ενδιαφέρον τους.

Θα γνωρίζουν καλά και οι τρεις ότι οι ΕΔ εξακολουθούν να λειτουργούν άρτια μόνο λόγω των ανθρώπων που υπηρετούν σ΄ αυτές.

Οι αντοχές δεν είναι απεριόριστες και το φιλότιμο δεν μπορεί να ΄ναι το μοναδικό κίνητρο…

Η διαδικασία επιλογής των Αρχηγών δεν δίνει τη δυνατότητα να “εξετάζονται” οι υποψήφιοι για τις απόψεις  και το όραμα που έχουν για τον Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία.

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσαν στο πολιτικό σκηνικό το βασικό κριτήριο επιλογής Αρχηγών ήταν ποιος ήταν “δικός” μας και “δικός” σας.

Δεν υποστηρίζουμε ότι η διερεύνηση προθέσεων οδηγεί απαραίτητα στην ορθή επιλογή. Το δοκίμασε ο Μπεγλίτης και επέλεξε τον Κωσταράκο που τον έπεισε ότι θα έκανε την αναδιοργάνωση που ήθελε.

Ωστόσο το να γνωρίζει η πολιτική ηγεσία και ίσως και η κοινή γνώμη τι σχέδιο και τι στόχους έχει ένας νέος Αρχηγός κάνει πιο εύκολη και δίκαιη την κρίση του.

Αυτό που πρέπει να ΄χουν κατά νου οι νέοι Αρχηγοί είναι ότι έφθασαν στην κορυφή και δεν έχουν να περιμένουν τίποτα παραπάνω από την αναγνώριση του προσωπικού των ΕΔ που καλούνται να διοικήσουν.

Αν βάλουν ως στόχο την επόμενη καρέκλα που είναι μία και δεν χωρά και τους τρεις το παιχνίδι έχει χαθεί από την αρχή.

Ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί αυτό.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σ΄ αυτές τις κρίσεις οι Αρχηγοί  των Γενικών Επιτελείων που κρίθηκαν, διατήρησαν ένα πολύ σοβαρό επίπεδο.

Τα κουτσομπολιά, οι φήμες και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που είχαμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, δεν τα είδαμε και δεν τ΄ ακούσαμε αυτή τη φορά.
Κι αυτό είναι θετικό.

Οι Αρχηγοί είχαν και διαφωνίες και πολλές συγκρούσεις, αλλά τις κράτησαν εντός των συνεδριάσεων του ΣΑΓΕ.

Ευχή όλων να επικρατήσει το ίδιο κλίμα και με τους νέους Αρχηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: