Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - Αφιέρωμα: Ο τουρκικός κίνδυνος και οι τρόποι μετατροπής του σε «νεκρή απειλή»!

269_1
Η τουρκική απειλή θεωρητικά είναι γνωστή στις βασικές παραμέτρους της, αλλά ελάχιστοι κατανοούν τι θα μπορούσε να συμβεί και πώς να ακρωτηριαστεί η χώρα μας μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα λίγων ωρών.


Ούτε και η διακήρυξη του Ρ.Τ.Ερντογάν περί ανατροπής της συνθήκης της Λωζάνης, έχει τα αποτελέσματα που θα περίμενε κανείς

Όπως επίσης δεν έχει γίνει κατανοητό στην Ελλάδα είναι τα αλματώδη βήματα που έχει κάνει η Τουρκία του στους  στρατιωτικούς εξοπλισμούς και κυρίως στην εγχώρια ανάπτυξη και παραγωγή οπλικών συστημάτων.
 
Δυστυχώς όλες οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες «στρουθοκαμηλίζουν» κάνοντας πώς δεν καταλαβαίνουν ή δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος των τουρκικών εξοπλισμών.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΚΗ που κυκλοφορεί από σήμερα σε όλη την Ελλάδα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γι αυτό που έρχεται και επιχειρεί να αφυπνίσει πολιτική ηγεσία και πολίτες με αποκαλύψεις, πραγματικά σενάρια και μια βαθιά έρευνα για το πώς μπορεί να συμβεί κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που συνέβη στην Κύπρο το 1974.

Ταυτόχρονα προτείνει λύσεις για το πώς θα μπορούσε να "νεκρωθεί" η απειλή...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ: Νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα - ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ... ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Ένα απίθανο σενάριο ή όχι;

Νέες λεπτομέρειες του σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο οι τουρκικές δυνάμεις θα πραγματοποιούσαν διπλή ενέργεια στον Έβρο για τη διάρρηξη της ελληνικής αμυντικής διάταξης, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το σχέδιο των 300 σελίδων, το οποίο έχει έρθει στην κατοχή των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών του Στρατού, θα υπήρχαν πολλαπλές απόπειρες διάβασης στον Έβρο, για τη διασπορά των ελληνικών δυνάμεων, ενώ η κύρια επιθετική ενέργεια θα γινόταν στον Βορρά.

Ταυτόχρονα, ένα σενάριο μάχης δείχνει ότι μια τουρκική αποβατική καταδρομική ενέργεια θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και στην Θεσσαλία, στα μετόπισθεν της ελληνικής αμυντικής διάταξης, μετά από τυχόν καταστροφή αρχικά του δικτύου αεράμυνας και εν συνεχεία του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής αεροπορικής δύναμης!

TF-2000: Το πλοίο με το οποίο η Τουρκία θέλει να κυριαρχήσει σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο


Λίγες ημέρες νωρίτερα ακόμη ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα της τουρκικής εξοπλιστικής φρενίτιδας ξεκίνησε:

Το Πλοίο Θαλάσσιας Κυριαρχίας TF-2000, ένα βαρύτερα εξοπλισμένο πολεμικό πλοίο του ΝΑΤΟ με εκτόπισμα περί τους 8.000 τόνους. 

Έξι σκάφη θα ναυπηγηθούν μέχρι το 2028, αλλά αρκεί ένα για να αποκτηθεί πλήρης κυριαρχία στο Αιγαίο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ»
2023: Τα F-35 της ΤΗΚ κρίνουν τον ελληνοτουρκικό πόλεμο και αλλάζουν τον χάρτη στο Αιγαίο... 
Ενα πολεμικό σενάριο που δείχνει πώς η απόκτηση των F-35 από την Τουρκία από το 2018 και η έλλειψη ελληνικής απάντησης λόγω της οικονομικής καταστροφής, θα μπορούσε μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες να αλλάξει τον ρου της ιστορίας και τα σύνορα στην περιοχή σε βάρος της ελληνικής εδαφικής κυαριαρχίας.
TΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΠΟΙΕΙ «ΣΥΓΧΡΟΝΟ» ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Ευκαιρία για τις ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφρουρά;
Η προσφορά από το Ισραήλ προς πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16A/B που αποσύρθηκαν πρόσφατα και αρμάτων μάχης Merkava σίγουρα αποτελεί είδηση με ενδιαφέρον.
Αυτό διότι οι αμυντικές σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο και αυτό ενδεχομένως θα μπορούσε να επεκταθεί και στην αμυντική βιομηχανία, με συνεργασία που μπορεί να προέλθει από προγράμματα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού.
Παρόμοιες καλές σχέσεις έχει όμως και η Κύπρος, η οποία και μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού θα αντιληφθεί ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να κοιτάξει την άμυνά της.

ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ:
 Η ελληνική «πονεμένη» ιστορία και η διεθνής εμπειρία
Τον Νοέμβριο του 2007 υπογράφηκε η διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για τη συμπαραγωγή 420 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης BMP-3HEL.
Μια συμφωνία που αν υλοποιείτο, θα άλλαζε τη μορφή του ελληνικού Πεζικού και θα το καθιστούσε -ειδικά στην περιοχή της Θράκης- κυρίαρχο, καθώς θα αποκτούσε τρομακτική δύναμη πυρός.
Όλα χάθηκαν μέσα σε μία σειρά ελληνικών καθυστερήσεων, αμερικανικών πιέσεων και ρωσικής αδυναμίας να διαχειριστούν το πρόγραμμα συμπαραγωγής και να ξεπεράσουν το "ναρκοπέδιο" που έστηναν εγχώρια και αλλοδαπά συμφέροντα. Και όμως η συμφωνία ισχύει ακόμα...

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: Βαριές απώλειες και διδάγματα από τις επιχειρήσεις
Η μεγαλεπήβολη επιχείρηση του «σουλτάνου» Ερντογάν στο συριακό έδαφος με το όνομα «Ασπίδα του Ευφράτη» προμηνυόταν από πολλούς ως μια στρατιωτική παρέλαση του τουρκικού Στρατού, αλλά το πεδίο της μάχης έδειξε ότι δεν μπορείς απλώς να δηλώνεις ότι έχεις τη δύναμη να καταβάλεις τον εχθρό, αλλά πρέπει να έχεις και την ικανότητα να τα καταφέρεις.

F-35 LIGHTNING II Vs F/A-18 SILENT HORNET: «Παιχνίδια εντυπώσεων» με φόντο τη μελλοντική αεροπορική υπεροχή των ΗΠΑ
Ένα tweet φαίνεται ότι ήταν αρκετό στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ώστε να προκαλέσει σύγχυση γύρω από το πιο ακριβό πρόγραμμα του Πενταγώνου. Το μαχητικό Stealth 5ης γενιάς F-35 Lightning IΙ της Lockheed Martin δέχτηκε ένα ακόμη πλήγμα αξιοπιστίας. Αυτή τη φορά από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εστίασε την κριτική του γύρω από το κόστος του προγράμματος, ύψους 1 τρισ. δολαρίων, αντιπροτείνοντας την προμήθεια μιας... προηγμένης έκδοσης του F/A-18 Super Hornet της Boeing.
ΗΝΙΟΧΟΣ 2017: Επέκταση συμμετοχών από ΗΑΕ και Ιταλία
Σημαντική από άποψη διεθνών συνεργασιών φαίνεται να είναι η νέα χρονιά, καθώς  σύμφωνα με πληροφορίες η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ της ΠΑ αναμένεται φέτος να επεκταθεί περεταίρω με διεύρυνση συμμετοχών από ευρωπαϊκές και μεσανατολικές χώρες.
Σύστημα Αυτόματης Ανίχνευσης Απειλών εγκαθίσταται στα ρωσικά άρματα Τ-72 και Τ-90
Με ένα νέο σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) το οποίο είναι μια προηγμένη έκδοση του υφιστάμενου συστήματος “Kalina” θα εξοπλιστούν τα ρωσικά άρματα μάχης T-72 και T-90 το οποίο προέρχεται από το αντίστοιχο που χρησιμοποιείται στο T-14 Armata.
Διαβάστε ακόμη στη "Σ" που κυκλοφορεί στο ένθετο ΓΕΩ
ΧΑΛΕΠΙ: ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ: Πώς τα δυτικά ΜΜΕ διαστρέβλωσαν την αλήθεια για τη σύγκρουση στη μαρτυρική πόλη

Τόσο κατά τη διάρκεια της επιθετικής επιστροφής του Συριακού Αραβικού Στρατού και των συμμάχων του κατά των διαφόρων εξτρεμιστικών σουνιτικών και λοιπών οργανώσεων των κατεχόντων το Χαλέπι, όσο και μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου, της σημαντικότερης πόλης της Συρίας, από τον Συριακό Αραβικό Στρατό, τα περισσότερα δυτικά ΜΜΕ κατηγορούσαν και συνεχίζουν να κατηγορούν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους Ρωσία, Ιράν, Χεζμπολάχ κ.λπ. για διάπραξη αγριοτήτων εναντίον αμάχων, περιγράφοντας την κατάσταση γενικά στο Χαλέπι ως μια ανθρωπιστική κρίση!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: Τα Σκόπια και η πορεία από την Ενδιάμεση Συμφωνία και μετά
Το 1995, η Ελλάδα και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ/FYROM) συνομολόγησαν τη λεγόμενη Ενδιάμεση Συμφωνία (Interim Accord), η οποία και επέβαλε έναν δεσμευτικό «κώδικα συμπεριφοράς», ώστε επί τη βάσει αυτής, τα δύο μέρη να άρχιζαν διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ (διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται έως σήμερα).
ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Aπό τους Βαλκανικούς Πολέμους στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας

Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά το Ελληνικό Ναυτικό διέθετε ισχυρή αεροπορική δύναμη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και μάλιστα με καταδιωκτικά αεροσκάφη, αυτό που σήμερα θα ονομάζαμε μαχητικά.

Εκτός από αυτά, στην κατοχή του υπήρχαν και βομβαρδιστικά και αναγνωριστικά, τα οποία μετείχαν στις πολεμικές συγκρούσεις, από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως και τη Μικρά Ασία.

Πρόκειται για μια ένδοξη παράδοση που το Ελληνικό Ναυτικό όμως δεν διατήρησε στη συνέχεια, θεωρώντας το αεροπορικό όπλο, σχεδόν ως πάρεργο για την αποστολή του.

Και βέβαια, δεκάδες άλλες ειδήσεις και αναλύσεις στο κορυφαίο σε πωλήσεις και αρχαιότερο ελληνικό αμυντικό περιοδικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: