Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ανάχωμα η Εκκλησία της Κύπρου στην εξόντωση του Ελληνισμού στην Μεγαλόνησο δια χειρός Ν.Αναστασιάδη (ηχητικό)

xrysostomos-b_0
«ΜΑΣ ΕΣΥΡΑΝ ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ»
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ανάχωμα αποτελεί η Εκκλησία της Κύπρου στην εξόντωση του Ελληνισμού στην Μεγαλόνησο δια χειρός Αναστασιάδη. Πύρινος για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β' επιτέθηκε στον Κύπριο πρόεδρο για τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που έχει κάνει με αποτέλεσμα «εάν υπάρξει συμφωνία θα είναι σε βάρος του Ελληνισμού» και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «μας έσυραν στις συνομιλίες αυτές».

«Συρθήκαμε χωρίς να μας δοθεί πειστική εξήγηση στις συνομιλίες της Γενεύης οι οποίες πιστεύω ότι δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία γιατί αν αυτό συμβεί η συμφωνία θα είναι σε βάρος του Ελληνισμού.

Αυτή την ώρα προτιμώ να μην μιλήσω για τους λόγους που μας έσυραν σε αυτές τις συνομιλίες», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β‘ στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.
Εξήρε τη στάση της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας κι επισήμανε πως ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει βαρύτατες ευθύνες αν οι όποιες αποφάσεις είναι σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


***Τα Χριστούγεννα ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας είχε εκ νέου επιτεθεί σφοδρώς  στο Ν.Αναστασιάδη ο οποίος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς τους πιστούς κατήγγειλε «άκρως επικίνδυνες ατραπούς, τυφλά χρονοδιαγράμματα και μεθοδεύσεις στο Κυπριακό» στις οποίες έχει αποδυθεί ο πρόεδρος.  


Μάλιστα για πρώτη φορά τότε είπε ότι η συμφωνία που πάει να κλείσει ο Ν.Αναστασιάδης οδηγεί σε μία «νέα Αλεξανδρέττα».

Με τη συνθήκη της Άγκυρας το 1921, το σαντζάκι της Αλεξανδρέττας ενώθηκε με την Συρία που τότε αποτελούσε στο γαλλικό προτεκτοράτο. Αργότερα, το 1939, προσαρτήθηκε στην Τουρκία μετά από δημοψήφισμα στο οποίο δεν επιτράπηκε να ψηφίσουν οι Αραβες με διάφορες προφάσεις και ενώ η περιοχή είχε καταληφθεί από τουρκικά στρατύματα με την άδεια της Γαλλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε χαρατηριστικά τα Χριστούγεννα ότι δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή η παραμονή των εποίκων για «να μην οδηγηθούμε σε μια νέα Αλεξανδρέττα στην Κύπρο».
Η Εκκλησία της Κύπρου, έτσι, παίρνει θέση κατά της μεθόδευσης Αναστασιάδη και στέκεται απέναντι σε όποιους θέλουν να μετατρέψουν το κράτος σε κοινότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: