Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν μονομερείς διαπραγματεύσεις

cyprus_greece
n_lygeros
Ν. Λυγερός


Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχουν μονομερείς διαπραγματεύσεις εκτός από τους ραγιάδες και τα κομματόσκυλα;


Υπάρχει κάποιος που βλέπει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα του Κυπριακού;

Δεν βλέπουν ότι φοβάται ήδη να χάσει εδάφη της Ανατολής λόγω του Κουρδικού και του Αρμενικού και προσπαθεί να διατηρήσει κάποιο γόητρο ενώ δεν τα βγάζει πέρα ούτε με τους τρομοκράτες που υποστηρίζει τόσο καιρό για τη δράση τους στη Συρία και στο Ιράκ.

Και τώρα ακούμε και πάλι για σύμφωνο φιλίας ενώ έχουμε ήδη δει τα αποτελέσματα του προηγούμενου με τη Συμφωνία της Άγκυρας το 1930.

Ποιος δεν ξέρει πλέον ότι ο Βενιζέλος είχε προτείνει τον Κεμάλ για βραβείο νόμπελ ειρήνης και πάλι καλά που δεν του απάντησε καν η επιτροπή της Σουηδίας.
Με ποια επιχειρήματα πάνε οι ραγιάδες να κάνουν μια νέα συμφωνία;

Τι θέλουν ακριβώς; Θα θάψουν ακόμα πιο βαθιά την Κύπρο με μια υποτιθέμενη λύση που δεν είναι παρά μια συμφωνημένη και οργανωμένη κατοχή.
Όσον αφορά στην ίδια την Ελλάδα με την κατάσταση που επικρατεί ήδη στη χώρα πιο είναι το όφελος τέτοιων κινήσεων που δεν αποτελούν πράξη εποικοδομητική.

Μήπως είναι απλώς η υλοποίηση του συνδρόμου Στοκχόλμης;
Αυτές οι γελοίες διαδικασίες είναι απλώς η απόδειξη ότι η εξουσία δεν έχει ακόμα καταλάβει τι είναι η υψηλή στρατηγική και νομίζει ότι θα κερδίσει εντυπώσεις τουλάχιστον για τους άσχετους.

Διότι οι άλλοι ξέρουν πολύ καλά ότι η Κύπρος θα αλλάξει μόνο και μόνο όταν αξιοποιεί το φυσικό αέριο που προέρχεται από την ΑΟΖ της.
Και το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα όσον αφορά στην ανάκαμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: