Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ερντογάν για το Κυπριακό

eb4960e06d44509b7fcf4e2be3d6c2d7
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν τη Δευτέρα, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 


Η συνομιλία γίνεται λίγο πριν από την πολυμερή διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κύκλους, από την επικοινωνία προκύπτει ότι οι δυο άνδρες παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Γενεύη, και εάν διαφανεί ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία θα μεταβούν στην πολυμερή διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή Τσίπρας και Ερντογάν συμφώνησαν ότι όλες οι πλευρές πρέπει να τηρήσουν εποικοδομητική στάση για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα

Στην ανάγκη να υπάρξει λύση στο Κυπριακό δίχως κατοχικά στρατεύματα και παρωχημένες λογικές εγγυήσεων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Δίκαιη και βιώσιμη λύση που να ικανοποιεί τον Κυπριακό λαό χωρίς, αναχρονιστικές εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής ζήτησε η επικεφαλή της ΔΗΣΥ Φωφη Γεννηματά.

«Λύση στο Κυπριακό, σημαίνει, πρώτα απ' όλα, άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών δυνάμεων. Σημαίνει κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων. Σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη» τόνισε ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Η επίλυση του Κυπριακού δεν είναι μόνο περιφερειακής, αλλά ευρωπαϊκής σημασίας, τόνισε από την πλευρά του στο κυβερνητικό μπρίφινγκ ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, Μάρτιν Σέφερ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: