Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

20 εκατομμύρια όπλα έτοιμα να εκπυρσοκροτήσουν στην Τουρκία

Πως θα ξεκινήσει ο εμφύλιος

Νέες επίσημες πληροφορίες από την γειτονική χώρα ομιλούν έμμεσα για την  δημιουργία τουρκικής κομματικής εθνοφρουράς του ΑΚΡ με τον ραγδαίο εξοπλισμό πολιτών ενάντια σε όλων των ειδών τα σενάρια προκαλώντας πονοκεφάλους σε δύση και ανατολή.

Ο Ερντογάν από την επόμενη ημέρα του  αποτυχημένου πραξικοπήματος ξεκίνησε να υλοποιεί το σχέδιο δημιουργίας «εσωτερικών κομματικών ενόπλων δυνάμεων » , ενώ ο άνθρωπος που υλοποιεί το όλο πρόγραμμα είναι ο Ο. Ουζούνερ.
Αποκαλύπτεται συνεχώς  μάλιστα ότι ο προσωπικός  στρατός του Ερντογάν είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας καθώς διαθέτει όπλα, drones και ασυρμάτους, ώστε να είναι δυνατή η μεταξύ τους επικοινωνία ακόμη και στην περίπτωση που θα έχουν κοπεί οι επικοινωνίες στην Τουρκία.


Συγκεκριμένα ο τουρκικός τύπος αναφέρει   μεγάλη αύξηση την οποία καταγράφουν  οι  αρχές στην Τουρκία στην αγορά όπλων από τους πολίτες, με το ποσοστό να κυμαίνεται στο 10% μόνο κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2017 σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο συνολικός αριθμός των αδειοδοτημένων όπλων που χρησιμοποιήθηκαν από πολίτες ανήλθε σε 338.052, ανέφερε το υπουργείο απαντώντας σε μια κοινοβουλευτική ερώτηση της  βουλευτού  Aylin Nazlıaka.

Μιλάμε όμως για τα αδειδοτημένα όπλα γιατί τα παράνομα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Ο αριθμός των  νεοαγορασθέντων και μεταβιβαζομένων όπλων με άδεια χρήσης για τους τρεις πρώτους μήνες του 2017 ανέρχεται στα  71.202 όπλα μόνο στην Κωνσταντινούπολη που είναι πρώτη στην σχετική λίστα.

Ακολουθεί η πρωτεύουσα Άγκυρα με 50.084 όπλα, η δυτική επαρχία της Σμύρνης με 12.574, η επαρχία της Τραπεζούντας  με 10.273, η νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ με 10.063, η νότια επαρχία της Αττάλειας με 8.171, η βορειοδυτική επαρχία Κοτσαέλι  με 7,918, η κεντρική ανατολική επαρχία Κονγιά με 7,462 και η νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ με 6,119.

Κατά την υποβολή της κοινοβουλευτικής ερώτησης  η Nazlıaka αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία που κυκλοφόρησε το Ίδρυμα Umut (Ελπίδα), το οποίο δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό την καταπολέμηση της  ένοπλης βίας στην Τουρκία, η οποία ευθύνεται για  χιλιάδες θανάτους ετησίως.

Η Τουρκάλα βουλευτής Nazlıaka όμως προέβαλε  την έκθεση του Ιδρύματος Umut το 2016, η οποία ανέφερε ότι στην Τουρκία υπάρχουν περίπου 20 εκατομμύρια όπλα, από τα οποία το 85% δεν έχει άδεια. Το ίδρυμα αναφέρει ότι υπάρχουν 2.5 εκατομμύρια αδειοδοτημένα όπλα και 17 εκατομμύρια μη εγκεκριμένα όπλα.
«Ποιος είναι τελικά  ο αριθμός των όπλων στην Τουρκία στο τέλος του 2011 και ποιος ήταν ο αριθμός τους στο τέλος του 2016; Ποιος ήταν ο αριθμός μέχρι τον Μάρτιο του 2017; »ρώτησε η Ναζλιακάκ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των ανανεωμένων, νεοαγορασθέντων και μεταβιβαζομένων όπλων με άδεια ανέρχεται στα  614.440 στο τέλος του 2011, εκ των οποίων 124.565 αφορούν δημόσιο προσωπικό, ενώ 87.662 αφορούν συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους.

Περίπου 24.927 που χρησιμοποιήθηκαν για προσωπική ασφάλεια, 84.508 για επαγγελματικούς σκοπούς, 288.347 αφορούν μόνο κατοχή ενώ  1.431 ήταν τυφέκια. Ο συνολικός αριθμός όπλων που χρησιμοποιήθηκαν από τους πολίτες ήταν 292.768 το 2011, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς εδώ και πέντε χρόνια, σύμφωνα με τις στατιστικές του υπουργείου, φτάνοντας τα 692.921 το 2016. Εκ των οποίων 159.343 αφορούν δημόσιο προσωπικό, 116.090 κατέχουν συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι , 27.528 χρησιμοποιήθηκαν για προσωπική ασφάλεια, 81.664 για επαγγελματικούς σκοπούς, 297.067 ήταν μόνο για κατοχή, και 11.229 ήταν τυφέκια.

Κατά συνέπεια, συνολικά 308.296 όπλα φέρονται να ανήκουν επίσημα  σε πολίτες στην Τουρκία στο τέλος του περασμένου έτους.

Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 10% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, φτάνοντας τα 338.052.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου, η Nazlıaka δήλωσε ότι «οι λόγοι για την αύξηση πρέπει να αναλυθούν πολύ καλά».

«Η αύξηση κατά τους πρώτους τρεις μήνες δεν οφείλεται στην αίσθηση της δικαιοσύνης της κοινωνίας.
Είναι γνωστό ότι ορισμένοι πολιτικοί και φιλοκυβερνητικοί άνθρωποι κάλεσαν τον λαό να οπλιστεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Τώρα, ένας στους τέσσερις πολίτες στη χώρα μας είναι οπλισμένος.
Η μόνη λύση για την αποτροπή του εξοπλισμού είναι η δικαιοσύνη και η υγιής λειτουργία ενός κράτους δικαίου με όλα τα θεσμικά όργανα και τους νόμους του.
Η χρήση ατομικού οπλισμού  μπορεί να φέρει μόνο πόνο », πρόσθεσε η Ναζλιακάκ.

Η  απόκτηση ατομικών όπλων αυξάνεται στην Τουρκία, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων και μη καταχωρημένων  όπλων να διαφέρουν μέχρι και δέκα φορές γράφει το άρθρο, το οποίο στην ουσία επιβεβαιώνει την προμήθεια οπλισμού από τους πολίτες που αναμένουν εξελίξεις λίαν ανησυχητικές στην χώρα τους.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο λόγος για την ΜΑΖΙΚΗ  απόκτηση όπλων είναι η έλλειψη «αισθήματος ασφάλειας στην Τουρκία».

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Μπαρίς Γιαρκαντάς, έφερε την αποκάλυψη της εφημερίδας στη Βουλή, μίλησε για εγκληματική οργάνωση και κάλεσε τις δικαστικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα για τον παράλληλο στρατό.

Αυτό όμως  που αποτελεί  την ειδοποιό διαφορά αυτήν την περίοδο είναι η απόκτηση αυτόματων τυφεκίων όλων των τύπων και όχι απλών πιστολίων , κάτι που σημαίνει ότι έχει ήδη επέλθει η επάνδρωση μονάδων «εθνοφυλακής» από τον Ερντογάν, για την ….προσπάθεια σωτηρίας πλέον του τουρκικού έθνους από τα «παιχνίδια» της δύσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: