Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Παγκόσμιος σάλος από την ηθελημένη γκάφα των ΗΠΑ

Δείτε πως εξόπλισαν τους ισλαμιστές με οπλισμό αξίας 1 δισ. δολαρίων


Παγκόσμιος σάλος από την ηθελημένη γκάφα των ΗΠΑ, «έχασαν» μεγάλο εξοπλισμό που εμπεριείχε δεκάδες χιλιάδες όπλα, εκατοντάδες χιλιάδες όλμους και τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Humvee.

Υπήρχαν και παλιότερες αναφορές για το ότι οπλισμός των ΗΠΑ κατέληξε στα χέρια ισλαμιστών απλά τώρα και με τη «βούλα» γίνεται γνωστό ότι χαθηκε ο οπλισμός 1 δισ. δολαρίων, και κανείς δεν ξέρει που είναι.Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος τον έχει αποκτήσει και τον έχει χρησιμοποιήσει.

Είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για μαύρη επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και το πρόγραμμα αφορά τον εξοπλισμό των ισλαμιστών σε Συρία,Ιράκ και αλλού.

Ο Αμερικανικός στρατός απέτυχε να παρακολουθήσει την πορεία στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων που μεταφερόταν από τις ΗΠΑ προς το Ιράκ και το Κουβέιτ, σύμφωνα με έγγραφο που μόλις πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Ο εξοπλισμός ήταν συνολικής αξίας 1 δις. δολαρίων και χάθηκε κατά την διάρκεια της μεταφοράς. Το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή έδωσε στη δημοσιότητα τις πληροφορίες, από τον Σεπτέμβριο του 2016, την Τετάρτη, ως αποτέλεσμα αιτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, στο πλαίσιο της Ελευθερίας της Πληροφόρησης (Freedom of Information Act).

«Ο κυβερνητικός έλεγχος δίνει ανησυχητικές πληροφορίες για τα ελαττώματα που έχει ο Αμερικάνικος στρατός σε ότι έχει να κάνει με το σύστημα μεταφορών.
Αναφέρει πως χάθηκε εξοπλισμός 1 δις. δολαρίων σε μια πολύ άστατη περιοχή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, Patrick Wilcken.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως για την ώρα δεν γνωρίζουν καθόλου που μπορεί να βρίσκονται τα όπλα, ενώ εικάζει ότι μπορεί να έχουν καταλήξει ακόμα και σε ένοπλες δυνάμεις όπως αυτή του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Αμερικανικός στρατός με την σειρά του υποσχέθηκε πως θα «σφίξει» τα συστήματα ασφαλείας και ελέγχων του κατά την διάρκεια των μεταφορών που θα πραγματοποιηθούν στο Ιράκ και σε άλλες χώρες.

Η μεταφορά εμπεριείχε δεκάδες χιλιάδες όπλα, αξίας 28 εκατομμυρίων δολαρίων, εκατοντάδες χιλιάδες όλμους και τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Humvee, τα οποία οι ΗΠΑ προόριζαν να δώσουν στους σιίτες αντάρτες και τους Κούρδους Πεσμεργκά, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Wilcken είπε πως είναι ζωτικής σημασίας τα όπλα και ο εξοπλισμός να ελέγχονται μετά το πέρας κάθε διανομής.

«Οποιεσδήποτε αδυναμίες κατά μήκος της αλυσίδας μεταφοράς αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο απώλειας των όπλων, σε μια περιοχή όπου οι ένοπλες ομάδες καραδωκούν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: