Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» …. Αυτό που Τρέμουν τα ΜΕΜΕΤΙΑ… Δόθηκε ΕΝΤΟΛΗ «Όλες οι Μονάδες Εν πλω…»


Όσο πλησιάζουν οι ώρες της έναρξης της Μεγάλης Ναυτική άσκησης με την Κωδική Ονομασία «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» ,όλα δείχνουν οτι Άσκηση και οι Δυνάμεις που Ασκηθούν θα είναι οι Μεγαλύτερες απο ποτέ …Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Άσκηση απο Ναυτική εξελίσσεται Δια κλαδική !



Η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» είναι η ετήσια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού μεγάλης κλίμακας και πρόκειται να διεξαχθεί από Κυριακή 28 Μαΐου έως Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017, στην περιοχή του Κεντρικού, Βορείου και Βορειανατολικού Αιγαίου Πελάγους, με τη συμμετοχή του συνόλου των Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.


Κύριος αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των υπηρεσιών και Μονάδων, και η Επίδειξη Ισχυρής Ναυτικής παρουσίας στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.


Επίσης, προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.


Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ παρακολούθησε την παρουσίαση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017


Με την ευκαιρία της παρουσίασης, ο Αρχηγός ΓΕΝ επικοινώνησε με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και παρείχε οδηγίες και κατευθύνσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια: