Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ρωσική στρατιωτική βάση στην Τουρκία το 2019 - Δημιουργείται βάσει όρων της συμφωνίας για τους S-400!

Η Ρωσία θα δημιουργήσει στρατιωτική βάση στην Τουρκία. Την είδηση αυτή μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ διευκρινίζοντας ότι αυτό περιλαμβάνεται στους «κρυφούς» όρους της συμφωνίας για την αγορά των συστημάτων S-400.


Όπως διευκρινίζεται η ρωσική βάση ενδέχεται να είναι σε λειτουργία ακόμη και εντός του 2019. Ακόμη δεν είναι γνωστό για τι βάση θα πρόκειται, εάν δηλαδή θα πρόκειται για ναυτική διευκόλυνση, ή για αεροπορική ή για οτιδήποτε άλλο, ούτε σε πιο σημείο της Τουρκίας θα δημιουργηθεί, αν και ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να φιλοξενηθεί σε ήδη υπάρχουσες τουρκικές εγκαταστάσεις.

Εάν η είδηση επαληθευτεί, στην πορεία του χρόνου, τότε θα ουσιαστικά θα σημάνει το τέλος των σχέσεων με τις ΗΠΑ με παταγώδη τρόπο αλλά και με το ΝΑΤΟ.
 
Ακόμη στα ιδια δημοσιεύματα αναφέρονται λεπτομέρειες αναφορικά με την τοποθέτηση των ρωσικών συστημάτων S-400.

Δύο συστοιχίες πρόκειται να τοποθετηθούν στα σύνορα με τη Συρία (για το φόβο των «Ιουδαίων»), μια συστοιχία κάπου σε Μεσογειακή ακτή (δεν αποκλείεται η περιοχή απέναντι από την Κύπρο) και μια στη Μαύρη Θάλασσα.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Nurettin Canikli δήλωσε ότι το σύστημα ελέγχου των πυραύλων θα είναι κάτω από τον πλήρη τουρκικό έλεγχο.
Τα ρώτα συστήματα αναμένεται να παραδοθούν το 2019 και το συνολικό κόστος της συμφωνίας ανέρχεται στα 2,5 δισ.$.

Τσαβούσογλου: «Ρώσοι ειδικοί θα αναλάβουν την υποστήριξη των S-400»
Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου Ρώσοι ειδικοί μπορεί α αναλάβουν την υποστήριξη των S-400 όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Σε ότι αφορά του S-400 σχεδιάζουμε να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.
Εάν όμως χρειαστεί θα εμπλέξουμε Ρώσους ειδικούς, είτε στρατιωτικούς είτε πoλίτες», είπε ο Τσαβούσογλου.  
 
 may establish military base in https://en.trend.az/world/turkey/2835175.html 

Russia may establish military base in Turkey

Russia may create a military base in Turkey within the sale and purchase agreements signed regarding Russian S-400 Triumph surface-to-air missile systems
en.trend.az












 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: