Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης της Ελλάδας

 Oι Τούρκοι έδωσαν θωρακισμένα οχήματα στα Σκόπια! «Φωτιά» στα Βαλκάνια βάζει η Άγκυρα

Σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης της Ελλάδας εφαρμόζει με τρομερή ακρίβεια η Άγκυρα  με τον συνεχή και αδιάλειπτο στρατιωτικό εξοπλισμό των σκοπιανών ενόπλων δυνάμεων , σε  συνδυασμό της δημιουργίας τουρκικής αεροπορικής βάσης στην Αλβανία και με την παρουσία τουρκικών υποβρυχίων και πλοίων στο αλβανικό  ναύσταθμο  πασά -λιμάνι .
 
Η παράδοση στους Σκοπιανούς οκτώ  τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων Kobra με ειδική προστασία , με την  επίσημη δικαιολογία ότι προορίζονται για «ειρηνευτικές αποστολές», γενικώς και αορίστως, δεν πείθουν κανένα Έλληνα για τα αληθινά σχέδια των Τούρκων. 

Με τις παραδόσεις αυτές αυξάνεται συνεχώς η μαχητική ικανότητα του στρατού των Σκοπίων  σε ειδικού τύπου  επιχειρήσεις .

Αυτή είναι η φανερή πλευρά των τουρκο-σκοπιανών αμυντικών σχέσεων, διότι σίγουρα υπάρχει και «σκοτεινή πλευρά»,  με την ανταλλαγή ανάμεσα «στρατιωτικών πληροφοριών» με στόχο φυσικά την Ελλάδα και μόνο αυτή.

Στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή παρουσίασης των 8 τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων , παρουσία του  υπουργού άμυνας των Σκοπίων Φατμίρ Μπεσίμι( Αλβανικής καταγωγής), το Σκοπιανού ΑΓΕΕΔ στρατηγού  Goranç Kotés, του πρέσβη της Τουρκίας στα Σκόπια GÜROL Sökmensüer, του Τούρκου στρατιωτικού  ακολούθου συνταγματάρχη Οσμάν Νουρί Γιντιρίμ, ενώ παρευρέθησαν  και πολλοί αξιωματικοί του σκοπιανού στρατού .

Μιλώντας κατά την τελετή ο υπουργός Άμυνας της πΓΔΜ Φατμίρ Μπεσίμι, δήλωσε περιχαρής ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σήμερα, είναι άκρως επιτυχημένη σε κάθε στάδιο της , από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ, ενώ  η Τουρκία ενισχύει συνεχώς την χώρα του με πολεμικό υλικό .

 
«Η Τουρκία είναι ένα πρότυπο για τη συνεργασία στην περιοχή και η υπάρχουσα φιλία μεταξύ Σκοπιανών και  Τούρκων είναι σημαντική» τόνισε ο Μπεσίμι .

Επίσης  ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία ως σεβαστό μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει θερμά την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.
Ο Μπεσίμι  εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχιστεί και στην επόμενη περίοδο.

 
Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας  μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει 18 εκατομμύρια δολάρια βοήθεια με την μορφή πολεμικού υλικού , «ενώ εδώ εδώ σήμερα, παραδόθηκαν 8 θωρακισμένα οχήματα  710 χιλιάδων δολαρίων» είπε ο Μπεσίμι, και πρόσθεσε ότι τα οχήματα η πΓΔΜ θα τα διαθέσει αμέσως στην δύναμη  ταχείας επεμβάσεως που διαθέτει ( τα υπόλοιπα όμως μέχρι το 1,5 εκατομμύρια δολάρια τι αφορά δεν έγινε γνωστό τι αφορά ) .

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια GÜROL Sökmensüer απευθυνόμενος στον Σκοπιανό Αρχηγό του γενικού επιτελείου τον αποκάλεσε «φίλο και αδελφό», και τόνισε ότι θα είναι συνεχής η έμπρακτη στήριξη των εν εξελίξει σχεδίων για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της πΓΔΜ.

Ο ίδιος Τούρκος διπλωμάτης επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της κατάρτισης και στην προμήθεια δωρεάν στρατιωτικού υλικού του σκοπιανού  στρατού.

Ο Τούρκος πρέσβης , σημείωσε ότι η αμυντική  σχέση μεγαλώνει συνεχώς, καθώς και το Κέντρο για την  καταπολέμηση της τρομοκρατίας στα Σκόπια περιλαμβάνει και Τούρκους αξιωματικούς που εκπαιδεύουν μέλη του σκοπιανού στρατού .

«Η παράδοση οχημάτων και υλικού για τις διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί μέριμνα της Τουρκίας και θα ενισχυθεί περαιτέρω με σκοπό την ένταξη στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό , ως το  «κλειδί» για την ειρήνη των Βαλκανίων», δήλωσε ο Τούρκος διπλωμάτης .

Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, παρακολούθησε χθες το πρόγραμμα τουρκικής ημερίδας στην χώρα δηλώνοντας παράλληλα  «στην ομιλία του, ότι η Τουρκία έδωσε  1.5 εκατομμύριο δολάρια  στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην χώρα του» .

Ο ίδιος επίσης επισήμανε ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που παρέχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και ευχαρίστησε την Άγκυρα  για την βοήθεια στην πορεία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο  Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Χακάν Τσαβούσογλου, στις 21 Δεκεμβρίου μιλώντας για την ημέρα της τουρκικής εκπαίδευσης υπό την αιγίδα  της ΜΚΟ  (ΤΙΚΑ) και της ΜΚΟ (MATÜSİTEB), τόνισε  την σημασία της διατήρησης της παρουσίας των Τούρκων στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας την προσοχή του Ερντογάν σε αυτό το μέρος .

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι «αλωνίζουν» στην κυριολεξία σε Σκόπια, Αλβανία και Βοσνία και με μοχλό τις γνωστές  ΜΚΟ και με την αποστολή δωρεάν οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας «αγοράζουν» συνειδήσεις και «χτίζουν» το μέλλον τους …ώστε κάποια στιγμή να ξαναγυρίσουν στην περιοχή που την θεωρούν δική τους.


Ο στρατός των Σκοπίων γενικά είναι επιχορηγούμενος, ενώ εξακολουθεί να εξαρτάται από τις δωρεές από τους συμμάχους.

Τονίζεται ότι οι ΗΠΑ, «ετοιμάζουν» πυρετωδώς προς ένταξη στην συμμαχία:  ΠΓΔΜ, Βοσνία, Μαυροβούνιο, επισύροντας την αντίδραση της Ρωσίας.
Παντού όμως γύρω μας μαζεύονται «εχθροί» ενώ οι Τούρκοι προκαλούν πλέον καθημερινά στο Αιγαίο. 










Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: