Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ: «Είμαστε έτοιμοι για γενικό πόλεμο» – Κ.Ζιαζιάς: «Η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή…»

Με μια πολύ χαρακτηριστική πολεμική δήλωση ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, τόνισε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για την διεξαγωγή όλων των ειδών του πολέμου και να υπερασπιστούν τα εδάφη της τουρκικής δημοκρατίας. 


Η δήλωση αυτή αν και δεν προσδιορίζει προς το… που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν οι Τούρκοι, εντούτοις ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ παίρνει τη σκυτάλη από την τουρκική αντιπολίτευση με το ανθελληνικό κλίμα σε όλο το τουρκικό Κοινοβούλιο να κλιμακώνεται.
 
Ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, πρώην Α/ΓΕΣ, όπως θα είτε στο πολύ κατατοπιστικό βίντεο παρακάτω τονίζει:
«Η χώρα μας πρέπει να αντιδρά σε αυτές τις προκλήσεις με τη γλώσσα της Διπλωματίας και τις ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες δράσεις αποτροπής».
«Συγχρόνως όμως πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για πόλεμο».
«Κι έχει τη δυνατότητα η χώρα να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα συμφέροντα της».
 
Ταυτόχρονα, η Τουρκία τρέχει να ακυρώσει τη συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της διακρατικής συμφωνίας για τη λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει το κοίτασμα Αφροδίτη με τερματικό στην Αίγυπτο (δεύτερο βίντεο)
 
Παράλληλα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιρειών. Στόχος να εξευρεθεί η πιο δίκαιη οικονομικά λύση και να λειτουργήσει ο αγωγός πριν το 2022.

Ενώ χτες βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη τουρκική άσκηση με πραγματικά πυρά στην καρδιά του Αιγαίου η Τουρκία εξέδωσε τρεις ΝΑVTEX με τις οποίες «δεσμεύει» τρεις περιοχές στο Αιγαίο για σχεδόν όλο το 2018 κόβοντας το μέση ενώ παραμονές της αλλαγής του χρόνου η Τουρκία θα ρίχνει πυρά στο Αιγαίο.

Αυτή τη φορά, η Υδρογραφική Υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού εξέδωσε τις NAVTEX 1410-1411-1412/17, με τις οποίες «δεσμεύει» τρεις περιοχές στο Αιγαίο για σχεδόν όλο το 2018 κόβοντας το μέση!
 
Με την NAVTEX 1412/17 η Τουρκία δεσμεύει περιοχή μεταξύ Ικαρίας-Πάτμου-Λέβιθα-Κίναρου-Αμοργού-Δονούσας για ασκήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 με την εξαίρεση των Σαββατοκύριακων.

Με την NAVTEX 1411/17 δεσμεύεται επίσης μεγάλη περιοχή στην «καρδιά» του Αιγαίου μεταξύ Αη Στράτη, Λέσβου και Σκύρου επίσης για περίοδο από 2 Ιανουαρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Με την NAVTEX 1410/17 η Τουρκία δεσμεύει για ασκήσεις μια εκτεταμένη περιοχή μεταξύ Θάσου-Σαμοθράκης-Λήμνου- και χερσονήσου Άθω επίσης για διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ανήμερα, αλλά και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, η Άγκυρα, στο πλαίσιο άλλης μίας άσκησης με πυρά, «δέσμευσε» εκ νέου παράνομα περιοχή στα ανατολικά της Κω, σύμφωνα με τη Navtex 1403.

Παράλληλα, προανήγγειλε και άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στα δυτικά της Λέσβου, το διάστημα 27-28 Δεκεμβρίου.






πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: