Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έκανε ΡΟΜΠΑ τον Σημίτη και τον Πάγκαλο για την Εξωτερική Πολιτική

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έκανε ΡΟΜΠΑ τον Σημίτη και τον Πάγκαλο για την Εξωτερική Πολιτική Ρουκέτες εξαπέλυσε ο Νίκος Χατζηνικολάου για τον Κώστα Σημίτη.


Ο δημοσιογράφος σχολίασε την παρουσία Παυλόπουλου και Τσίπρα απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο και συνέκρινε όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με όσα έπρατταν οι κυβερνήσεις Σημίτη στα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν οι σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας ήταν ιδαίτερα τεταμένες.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολίασε πως σε συνέντευξή του μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποθέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «πολιτικά» καθώς ήταν η πρώτη φορά που «τα μάζεψε» σε σχέση με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Ο Ερντογάν δείχνει να έχει μάθει αρκετά από το μάθημα διεθνών σχέσεων που του έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος» τόνισε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε ότι: «Από τις τοποθετήσεις Παυλόπουλου και Τσίπρα απέναντι στον Ερντογάν, καθαρίστηκε ουσιαστικά μ' έναν τρόπο η κόπρος του Αυγεία που είχε απομείνει από τον Σημίτη κι από τη Μαδρίτη και το Ελσίνκι».


Ο κ. Χατζηνικολάου χαρακτήρισε μοιραίο τον Κώστα Σημίτη, θυμίζοντας την υπόθεση των Ιμίων και υπενθύμισε ότι επί δικής του πρωθυπουργίας και μόλις έναν χρόνο μετά την εμπλοκή στα Ίμια, είχε συμφωνηθεί «ο σεβασμός των θεμιτών ζωτικών συμφερόντων, μεγάλης σπουδαιότητας για την ασφάλεια και την κυριαρχία». «Δηλαδή για το Αιγαίο τι σήμαινε αυτό που υπέγραψε τότε ο κ. Σημίτης;» διερωτήθηκε εύλογα ο δημοσιογράφος και συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι το '99 στο Ελσίνκι ο κ. Σημίτης είχε δεχθεί στο κείμενο με το οποίο ξεκινούσαν οι ενταξιακές συζητήσεις για την Τουρκία στην ΕΕ τις «διασυνοριακές διαφορές μεταξύ των υποηφίων μελών».

«Ποιες διασυνοριακές διαφορές είχε η Τουρκία με την Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ξανά ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Αυτά τα δύο ακυρώθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν, μέσω της επιμονής της ελληνικής πλευράς στην τήρηση της Συνθήκης της Λωζάνης» παρατήρησε ο ίδιος.

«Έχουν μεγάλη σημασία αυτά που είπε στη συνέντευξη του ο Ερντογάν ότι αναγνωρίζει την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας, γιατί ακυρώνει ουσιαστικά την κόπρο του Αυγεία ή μάλλον την κόπρο του Σημίτη» σχολίασε ακόμη καυστικά, ενώ φωτογραφίζοντας τον Θεόδωρο Πάγκαλο που ήταν μέλος των κυβερνήσεων Σημίτη της εποχής εκείνης σημείωσε ότι αντί να κάνουν κριτική στον Προκόπη Παυλόπουλου θα έπρπε να θυμούνται, να σιωπούν και να τον ευχαριστούν που ακύρωσε όσα διέπραξε η κυβέρνησή τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: