Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

«Ξέφυγαν» ξανά οι Τούρκοι: Εμετική προπαγάνδα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821!

Νέα απόπειρα προπαγάνδας επιχειρεί η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, η οποία… θυμήθηκε μετά από δύο ημέρες την άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων «Πυρπολητής», προκειμένου να παραδώσει μαθήματα ιστορίας!


Η ελληνική άσκηση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία την παρουσίασαν μάλιστα μέχρι και ως «ανακατάληψη των Ιμίων».

Η Hürriyet επιχείρησε μάλιστα να ανεβάσει και άλλο τον… πήχη αφού αναφέρθηκε και στη ναυμαχία του Ναυαρίνου, χαρακτηρίζοντας ως «αναπάντεχο γεγονός» τις επιθέσεις του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου σε λέμβο με λευκή σημαία που οδήγησαν στη ναυμαχία!


Υπενθυμίζεται ότι η διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής», που διεξήχθη την Τετάρτη από τις 5.00 το πρωί, μετά από εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Πάνου Κάμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου, Αποστολάκη, προκάλεσε οργή στις τάξεις των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, που αναφέρθηκαν στην Ελλάδα με πομπώδεις τίτλους που μιλούσαν για προκλήσεις, για προσπάθεια των Ελλήνων να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην περιοχή και διάφορα τέτοια.

Η μεγάλη τουρκική εφημερίδα Hürriyet ανακάλυψε ωστόσο την «πρόκληση» δύο μέρες μετά, παραδίδοντας μάλιστα μάθημα ιστορίας για τη δημιουργία εντυπώσεων και αποκρύπτοντας την αλήθεια.

Η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα ότι το 1821, στις «εξεγέρσεις ανεξαρτησίας», που ξεκίνησαν στην Ελλάδα, υπήρξαν αρκετές μάχες σε ξηρά και θάλασσα και συνεχίζει:
«Εκείνη την περίοδο, οι περισσότεροι πειρατές στο Αιγαίο ήταν Έλληνες.
Οι Έλληνες πειρατές κατάφεραν σημαντικά πλήγματα στο τουρκικό ναυτικό, ενώ η σημαντικότερη επίθεση έγινε στο λιμάνι του Ναυαρίνου.

Το τουρκικό ναυτικό ήταν αγκυροβολημένο, μεταφέροντας τρόφιμα στους στρατιώτες που είχαν αποσταλεί για να καταστείλουν τις εξεγέρσεις.
Στις 20 Οκτωβρίου 1827, το τουρκο-αιγυπτιακό ναυτικό καταστράφηκε από ένα αναπάντεχο συμβάν.
Περίπου 60 πλοία του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου κάηκαν μέσα σε λίγες ώρες. 6.000 Τούρκοι και Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 4.000 τραυματίστηκαν».

Στο δημοσίευμα οι Τούρκοι… ξεχνούν ωστόσο να αναφέρουν πως πρώτα οι Αιγύπτιοι πυροβόλησαν λέμβο με λευκή σημαία και σκότωσαν άπαντες επάνω, ενώ στη συνέχεια οι Τούρκοι πυροβόλησαν εν ψυχρό τον Έλληνα αγγελιοφόρο του ναυάρχου Κόδρινγκτον, που επέστρεφε, έχοντας μεταφέρει μήνυμα προς τον Αιγύπτιο ναύαρχο…
Φυσικά το γεγονός ότι ο συμμαχικός στόλος με επικεφαλής, τον αντιναύαρχο Κόδριγκτον, τον υποναύαρχο Δεριγνύ και τον υποναύαρχο Χέιδεν, την 20η Οκτωβρίου 1827, μπήκαν στο λιμάνι της Πύλου θέλοντας να σταματήσουν τη δράση του, γεννημένου στην Καβάλα, Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, επίσης δεν αναφέρεται και δίνεται η εντύπωση στον Τούρκο αναγνώστη ότι οι «Έλληνες πειρατές» κατέστρεψαν τον οθωμανικό στόλο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: